Vacante & Calatorii

#brazilia #scotia #destinatii #antarctica #insulele grecesti

Expertul Acasa.ro, Bogdan Stanciu: Cele mai bune destinatii ale lui 2014

Anul acesta, in topul celor mai bune tari de vizitat, conform Lonely Planet, se situeaza Brazilia, Antarctica si Scotia. Brazilia va gazdui Campionatul Mondial de Fotbal. Tot anul acesta se implinesc 100 de ani de la expeditia polara a lui Ernest Shackleton in Antarctica. In Scotia vor fi organizate  Jocurile Commonwealth-ului, dar si de declararea anului 2014 ca fiind „Year of Homecoming” – o initiativa guvernamentala dedicata celebrarii mostenirii culturale si gastronomice a Scotiei.

 

La nivel de orase, topul este condus de „clasicul” Paris, oras care in 2013 nu a ajuns in top 10, exoticul Trinidad si nou-descoperitul Cape Town.

Cele mai bune regiuni de vizitat in 2014 sunt Sikkim (India), Kimberly (Australia) si Yorkshire (Anglia). De remarcat ascensiunea turistica a comitatului englez, care a castigat si titlul de cea mai buna destinatie a anului la World Travel Awards (WTA).

La capitolul „destinatii care iti ofera cea mai buna valoare a banilor” (best value for money), locul 1 in topul Lonely Planet este ocupat, previzibil, de insulele grecesti, care beneficiaza de o scadere a preturilor, in contextul crizei in care se afla Grecia de cativa ani. Locul 2 a revenit „calcaiului” Italiei, mai exact regiunea Puglia, iar pe locul 3 s-a situat Nicaragua.

Dintre destinatiile apropiate de Romania, Macedonia fost plasata de specialistii Lonely Planet pe locul 9 in topul tarilor de vizitat in 2014, iar Bulgaria, pe locul 4, ca destinatie „best value for money”. Este al noualea an in care brandul de ghiduri turistice face astfel de ierarhii.

 

Top 10 tari pentru 2014:

1. Brazilia

2. Antarctica

3. Scotia

4. Suedia

5. Malawi

6. Mexic

7. Seychelles

8. Belgia

9. Macedonia

10. Malaezia

Citeste aici si Top 10 regiuni, orase si „Best value destinations” pentru 2014

Bogdan Stanciu 
Va astept cu mai multe detalii, pe cluj.travel

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
bogdan stanciu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea