Spiritualitate

#pelerinaje religioase #Maria Chirculescu #expert acasa.ro #spiritualitate #pelerinaje

Expertul Acasa.ro, Maria Chirculescu

Expertul Acasa.ro, Maria Chirculescu

Fiecare zi a anului comemoreaza sfinti in calendarul ortodox, catre ei ne indreptam noi rugaciunea in necazurile vietii de acum... Dat fiind locul vietuirii sfintilor nostri, calatoriile acestea cu tematica crestina sunt intotdeauna adevarate expeditii, profund fascinante, atat in planul vazut, cat si in cel duhovnicesc. Pana la urma, perseverand, strabatand lumea in lung si in lat, constati ca principala acumulare este in planul propriei cunoasteri, pentru ca totul se transforma intr­-o fabuloasa calatorie interioara, de redescoperire a sufletului propriu, caruia am ajuns sa nu ii acordam atentie aproape deloc in valtoarea vietii de azi ­ - ne ingrijim mereu de trup, uitand ca partea nemuritoare din noi este sufletul.  Sunt Maria Chirculescu si am state vechi in turism - proprietara a agentiei de turism Miriam Turism, din 2005.
 

Iar cand vorbesc de expeditii, ma refer si la faptul ca descoperim totodata creatia Domnului in toata splendoarea si diversitatea ei: plante si animale endemice, peisaje spectaculoase si fenomene unice (cum sunt noptile albe sau aurora boreala), dar mai ales diversitatea exceptionala a tipologiilor umane si sociale, raspandite pe intreg pamantul! Chiar daca nu toti oamenii stiu sa se inchine Dumnezeului cel adevarat ( crestinii reprezinta doar 33% din populatia lumii in acest moment), expeditiile noastre sunt tot crestine, pentru ca ne raportam la Creator si la faptele mainilor Sale oriunde ne­-am afla!

Cu aceste scopuri in gand, am trecut din Rusia Nordului Extrem (in Marea Alba, langa Cercul Polar de Nord, se afla una dintre cele mai speciale comunitati monahale ale lumii ortodoxe: Manastirea Solovat) pana in Africa Centrala (Etiopia, care conserva un mod de viata social, crestin, ca pe vremea apostolilor!), in Australia si Noua Zeelanda; din Orientul Mijlociu (Israel, Iordania si Egipt, ca singurele tari in care a vietuit Mantuitorul nostru in cursul vietii sale pamantesti) pana in Europa Occidentala (Italia, Franta, Anglia primelor veacuri crestine) si mai departe pana pe coasta de vest a Americii si in Alaska ( Sfantul Gherman din Alaska, primul sfant ortodox al continentului nord­-american); din Socotra, Sri Lanka si India Sfantului Apostol Toma (foarte prezent si acum in viata locuitorilor din sud­estul Indiei) pana in Tibet, acolo unde, in intunericul absolut al paganismului, pentru prima data in viata am inteles ce inseamna ca  Dumnezeul nostru este Lumina! Iar povestea, cu ajutorul Domnului, continua...

Daca va uitati cu atentie la fotografia alaturata, veti intelege cum de toate aceste peripluri ale noastre sunt posibile: organizatorul sta in spatele grupului si supervizeaza (tehnic) actiunea; in fata insa este duhovnicul, cel care a binecuvantat acest parcurs greu, dar fascinant; cel care da directia, sustine cu rugaciunea si confera dimensiunea spirituala acestor programe, care nu sunt simple hoinareli prin lumea larga! Cel care ne ajuta ca, descoperind lumea, pas cu pas, sa ajungem intr­un final sa ne descoperim pe noi insine, cu bunele­-relele noastre, in fata lui Hristos!

Fotografia este facuta in Nepal, in Jungla Chitwan ­ Inima Junglei, obiectiv inclus in patrimoniul UNESCO ­ locul in care am ajuns plecind pe urmele Sfantului Apostol Toma in Asia.

"In dar ati primit, in dar sa dati”: asta incercam sa facem si noi acum.

Date de contact:
Maria Chirculescu
Miriam Turism

Site: miriamturism.ro
Blog: miriamturism.wordpress.com
Tel: 0723.645.180
E-mail: miriamturism@yahoo.com sau office@miriamturism.ro
Facebook:
Miriam Turism

Articole scrise de Maria Chirculescu

  •  
  •