Vacante & Calatorii

#thassos #insula de Smarald

Expert Acasa.ro, Carmen Neacsu: Thassos, o “insula de Smarald” si 7 motive pentru a o vizita

Thassos nu este nici cea mai mare, nici cea mai verde, nici cea mai dezvoltata sau cea mai plina de atractii insula a Greciei, dar este una dintre cele mai accesibile pentru romani. Este o destinatie potrivita pentru cei care isi doresc sa se relaxeze intr­-un loc fara mari pretentii, pentru familiile cu copii si pentru iubitorii marii, in special. Mai jos, cateva motive pentru a vizita aceasta insulita din Egee cu doar 16.000 de locuitori.

 

1. Poti ajunge cu autoturismul sau cu autocarul in doar o zi in acest colt de pamant din Marea Egee, supranumit „Insula de Smarald”, pentru ca se afla la doar aproximativ  610 de kilometri de Bucuresti. E drept, trebuie sa iei si un feribot din Kavala catre Limenas, dar sunt si alte variante din alte porturi, insa drumul dureaza doar o ora si, daca te trezesti un pic mai de dimineata, sigur apuci sa faci o baie si apoi sa admiri apusul rosiatic.

 

2. Tarifele la cazare sunt pentru toate buzunarele, te poti caza si in campinguri situate pe malul marii, la pensiuni sau in hoteluri de 2­3­4 stele. Majoritatea au plaja proprie cu umbrelute si sezlonguri.

 

3. Te asteapta plaje minunate, cu ape limpezi, foarte curate, cu nisip galben si fin si niste apusuri de soare deosebite. Sunt foarte apreciate plajele  Paradisului, Marble Beach, Alyki, Chrisi Ammoudia (Golden Beach), Makriammos si lista poate continua cu Peukari sau Skala Ragoniou. Atentie la aricii de mare, luati­-va saboti de plaja! Detalii aici.

4. Apoi sunt si muntii, desi nu foarte inalti, cu drumuri forestire cu serpentine care trec printr­-un peisaj salbatic, cu stanci ascutite, paduri de pini, cand si cand cate un brad, vegetatie pitica. Cel mai inalt varf muntos, Ypsarion, are 1.204 metri si de aici de sus ai toata insula pa picioare, intr­-o panorama de 360 de grade. Este mai bine sa inchiriezi o masina cu tractiune integrala daca vrei sa ajungi pe varful Ypsarion.

 

 

5. Sunt localitati vechi, pitoresti, unde se traieste ca acum 100 de ani sau cel putin asa arata casele vechi, cu acoperisuri de piatra, localitati pe care merita sa le vizitezi daca te-­ai saturat de plaja, asa cum este Theologos. Aici se mai fabrica uleiul de masline presat la rece, mierea de albine este deosebit de gustoasa, iar friptura de capra este delicioasa. Pe drum, te poti opri sa admiri plantatiile de maslini cu trunchiurile contorsionate si groase de abia ii pot cuprinde doi oameni.

 

 

6. Mancarea este delicioasa si destul de ieftina la taverne. Incearca neaparat calmarii umpluti cu feta, crevetii si tzatzichi si nu vei regreta! Vinul din Thassos este considerat unul dintre cele mai bune din Grecia si chiar se spune ca zeii Olimpului obisnuiau sa deguste doar vinul de aici.

7. Ai si cateva obiective turistice de vizitat, vestigii vechi precum cele din Limenas si Aliki, manastiri precum cea cu hramul Arhanghelulului Mihail.

Thassos este mai prsus de toate un loc deosebit de primitor, unde te poti relaxa, fiind potrivita chiar si pentru un weekend prelungit.

Carmen Neacsu
Site: consilierturism.ro
Facebook: consilierturism.ro
E-mail: carmen.neacsu@consilierturism.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Carmen Neacsu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea