Vacante & Calatorii

#vacanta Lisabona #Castelo de S. Jorge #Lisabona romantism #capitala europeana #lisabona #portugalia #vacanta

Expertul Acasa.ro, Carmen Neacsu: Lisabona romantica - locuri deosebite de vizitat si experiente memorabile

Putine capitale europene se pot mandri cu o asemenea atmosfera romantica, boema si primitoare precum Lisabona. Pe langa cartierele vechi si pitoresti, cu arhitectura diversa, pornind de la cea romanica la mudejar pana la cea gotica si art nouveau, Lisabona a fost gratulata si cu o asezare deosebita.


Construita pe sapte coline, Lisabona este imbratisata de fluviul Tejo inainte de a se varsa in Oceanul Atlantic. Lisabona este iubita si de soare care i-a conferit titlul de cea mai insorita capitala europeana, cu peste 300 de zile luminoase in fecare an.

Unul dintre cele mai romantice orase, Lisabona este perfecta pentru indragostitii de orice varsta si e pregatita sa ne faca sa iubim si mai mult, cel putin pe jumatatea noastra. si pe ea, urbea veche de mii de ani, intemeiata de Ulyse potrivit legendei si de fenicieni conform datelor istorice.

Iata cele mai romantice locuri din Lisabona si experientele pe care ti le ofera aceste atractii turistice importante ale Lisabonei.

Castelo de S. Jorge - Castelul Sf. Gheorghe

Cel mai vechi monument din Lisabona este situat si pe cea mai inalta colina, fiind aparat de dusmani de ziduri puternice de aparare si de soare de o gradina interioara populata cu fazani si pisicute:). De aici, de pe meterezele Castelo de S. Jorge, ai toata capitala Portugaliei la picioare, vezi fluviul semnalizandu-ti prezenta in soare si marea de acoperisuri de tigla caramizie. Te simti ca un rege sau ca o regina la Castelo de S. Jorge si, chiar daca nu ai cucerit un regat, sigur ai alaturi o inima pereche care bate in aceleasi ritm cu a ta. Locul e ca din povesi, in special catre asfintit, cand Lisabona imbraca o mantie aurie, hermina sa de printesa.

Descopera aici atractiile turistice importante ale Lisabonei. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Carmen Neacsu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea