Vacante & Calatorii

#vacanta #lei #kenya #safari #vacanta Kenya #antilope gnu #rezervatia Tsavo

Expert Acasa.ro, Carmen Neacsu: Fii regizorul propriului documentar de National Geographic! Viziteaza Kenya!

Toate bogatiile Africii, leaganul omenirii, te asteapta in Kenya, unde poti avea o experienta completa intr-o singura vizita. Aici iti poti incarca bateriile pe plajele nesfarsite cu nisip alb si fin, scaldate de apele albastru-turcoaz ale Oceanului Indian, poti respira aerul curat al padurilor sau pe cel uscat al savanei cea batuta de soare sau poti escalada munti impozanti cu crestele vesnic acoperite de zapada. Exista insa o atractie deosebita, unica, in Kenya: safari. Doar aici poti vedea “pe viu” lupta pentru existenta a animalelor in Marea Migratie de la Serengeti, ii poti observa in mediul lor natural pe “greii” Africii, poti innopta in savana si poti interactiona cu vestitii Masaai.

In “inima” Africii

Kenya este, potrivit unor publicatii de renume la nivel mondial, in topul destinatiilor de vazut macar o data in viata, iar motivele pentru care aceasta tara din estul Africii se bucura de o asemenea recomandari nu sunt de trecut cu vederea.

In Kenya poti avea experienta celui mai bun safari care se organizeaza in lume, ca doar aici s-a inventat acest cuvant “safari”. si ce poate fi mai incitant decat sa pornesti pe urmele celor “big five” ai Africii: lei, rinoceri, leoparzi, elefanti si bivoli? Apoi, in deplina siguranta, sa te plimbi cu jeep-ul prin savana, sa fii “intampinat” de elefanti, sa-l spionezi pe regele animalelor sau sa te minunezi de dimensiunile impresionante ale rinocerilor ? Vei putea observa in Kenya, in mediul lor natural, milioanele de antilope gnu in migratia anuala catre Maasai Mara si in traversarea dramatica a raului Mara, unde le asteapta crocodilii si alti pradatori infometati. Si, odata ajunse la destinatie, lupta disperata pentru supravieturie in fata altor pradatori continua!

Sursa foto: extraordinaryjourneys.net

Nenumarate parcuri nationale

Pentru cei care iubesc natura, Kenya este un izvor nesecat de atractii: aproximativ 10% din suprafata sa este ocupata de parcuri nationale, fiecare dintre acestea avand propriile sale particularitati. Astfel, in Amboseli, unde au fost turnate multe filme americane de succes, dar si documentare, turmele mari de bivoli si de elefanti isi duc lupta pentru supravietuire pe vastele campii, vegheate de la inaltime de misteriosul Munte Kilimanjaro.

In rezervatia Tsavo, formata din Stavo Est si Tsavo Vest, cu 20.000 kilometri patrati de campii aride si de savana se afla habitatul a peste 8.000 de elefanti rosii. Tsavo Vest insumeaza o mare diversitate a habitatelor, unele din marile sale atractii fiind Mzima, izvoarele care-si au obarsia in Kilimanjaro, Roaring Rocks si sanctuarul rinocerilor Ngulia.'

Sursa foto: africalastminute.com

Experiente unice

Cu o asa diversitate a peisajelor si a faunei salbatice nu ai cum sa te plictisesti sau sa ai expriente identice, fiecare zi si fiecare minut iti aduc noi provocari, dar aceasta nu inseamna faptul ca nu te vei bucura de siguranta si confort. Vei trai in mijlocul naturii fara sa fii pus vreo clipa in primejdie, putand alege sa te cazezi fie in hotelurile luxoase de pe malul Oceanului Indian, unde alaturi de confort, te vei bucura si de nenumarate posibilitati de distractie, fie in complexurile din savana . Aceste complexuri sunt construite pe platouri naturale inalte pentru a permite o imagine de ansamblu a zonei si a putea observa cat mai bine animalele care traiesc aici. De exemplu, in Tsavo, cea mai mare rezervatie din Kenya, te poti caza in lodge „cocotate” pe piloni deasupra solului pentru a permite animalelor sa se deplaseze pe sub ele, putandu-le admira de la inaltime in timp ce savurezi o bautura rece la bar. Aceste “colibe”, dotate cu absolut tot ceea ce trebuie pentru un concediu placut si in siguranta, sunt ridicate obligatoriu in apropierea unor surse de apa pentru a asigura afluxul de animale si a garanta vizitatorilor spectacolul animalelor. Lodge sunt nu doar spectaculoase pe pilonii pe care sunt construite,  dar si sigure, fiind de altfel si un cadru foarte romantic pentru cuplurile de indragostiti.

Sursa foto: fieldwood.se

Razboinici imbracati in fuste, mari iubitori de animale

O intalnire cu celebri membri ai poporului Maasai, razboinicii cu vesminte traditionale colorate si care obisnuiesc sa poarte fusta, cu o istorie fascinanta si cu un respect demn de urmat pentru animale nu ar trebui ratata daca ajungeti in Kenya. Membrii tribului “Mara” isi duc linistiti traiul simplu si-si continua traditiile in celebra rezervatie Maasai Mara, unde traieste un numar foarte mare mare de lei, leoparzi si gheparzi. Aici e scena migratiei anuale a antilopelor gnu, urmate si asteptate de pradatori de toate marimile, toti manati la randul lor de instinctul de supravieuire.

Sursa foto: pic-a-daykenya.blogspot.com

Micul dejun cu girafele

In Kenya puteti face o multime de lucruri deosebite, precum un mic dejun cu girafele. Aceasta este specialitatea Giraffe Manor, un boutique hotel situat la 20 de kilometri de Nairobi, unde girafele Rothschild, pe cale de disparitie, sunt pofite masa, prin fereastra. De asemenea, poti vizita orfelinatul de elefanti si rinoceri David Sheldrick Wildlife Trus din Nairobi si contribui astfel la salvarea si la reintoarcerea acestor animale in natura. Pentru momente deosebite, puteti lua masa la Restaurantul Ali Barbour din Diani, amplasat intr-o pestera deosebita , la aproximativ 30 de kilometri de Mombasa.

Sursa foto: global-citizen.com

Kenya te cucereste definitiv, este cu adevarat un loc pe care merita sa-l vezi macar odata in viata.

Pretul unui pachet de servicii turistice care include 7 nopti cazare, din care: 2 nopti de safari in parcul Tsavo Est, 5 nopti cazare la hotelul Leopard Beach Resort Spa 4* Diani Beach, demipensiune, biletele de avion, taxele de aeroport, transferuri, porneste de la 1995 euro/persoana/sejur. Oferta este limitata. Detalii aici

Drum bun!

Carmen Neacsu

Site: consilierturism.ro
Facebook: consilierturism.ro
E-mail: carmen.neacsu@consilierturism.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Carmen Neacsu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea