Vacante & Calatorii

#plaje #mare #vacanta mare #Grace Bay #Baia do Sancho #Playa Flamenco

Expert Acasa.ro, Carmen Neacsu: Cele mai frumoase plaje din lume

Au nisipuri fine ca matasea, albe sau cu irizari rozalii, sunt scaldate de ape translucide in culori aproape ireale si te fac sa visezi la cum ar fi o vacanta in acel paradis doar uitandu­-te la fotografiile facute de altii. Acesta este “portretul-robot” al celor mai frumoase plaje din lume, care atrag mii de turisti, desi se afla la mii de kilometri distanta.

 

1. Baia do Sancho, din arhipelagul Fernando de Noronha, Brazilia este cea mai frumoasa plaja de pe mapamond in acest an, votata de utilizatorii
tripadvisor.com, dupa ce anul trecut s­a situat pe locul patru.

Plaja este mai greu de vizitat dat fiind ca arhipelagul Fernando de Noronha este o arie protejata, inclusa in patrimoniul UNESCO, dar norocosii se pot bucura de apa cu nuante de smarald, nisipul de un alb pur si de prezenta delfinilor si a testoaselor, care fac din acest loc o destinatie foarte potrivita pentru scuba diving si snorkeling.

Sursa foto: dicas-de-uma-louca.blogspot.com


2. Grace Bay, din insula Providenciales, arhipelagul Turks & Caicos, este si ea o veche prezenta in clasamentul celor mai apreciate plaje, care urmeaza reteta succesului la public, avand insa atuul unei suprafete mai mari. In plus, aceasta plaja este situata in apropierea unui recif de corali, ceea ce o recomanda pentru scufundari.

Sursa foto: cntraveler.com

3. Playa Flamenco, din Culebra, Puerto Rico, este un colt de rai intr­-un golf situat pe malul Marii Caraibelor, cu nisip alb, palmieri si ape de culori care te innebunesc.

Sursa foto: tripadvisor.com


4. Plaja iepurilor din insulita Lampedusa, Sicilia, este cea mai bine cotata din  Europa in acest an, desi in 2013 a fost pe locul 1 la nivel global.

Despre cele mai frumoase plaje din Europa cititi aici.



5. Whiteheaven – Australia, este asa cum ii spune si numele, un loc de vis pentru cei care au vizitat­o. Aceasta cu atat mai mult cu cat se afla in
Whitsunday, cea mai mare insula din arhipelagul cu acelasi nume, situat in Marea Bariera de Corali. Nisipul deosebit de fin al acestei plaje, amplasarea sa intr­-o zona unica din lume, numai buna pentru scufundari au facut din acest loc unul foarte apreciat la nivel global.

Sursa foto: canuckabroad.com

6. Mai aproape de Romania este si ocupanta locului sase in lume, Playa de Ses Illetes, Formenterra, Spania. Daca sunteti curiosi sa vedeti
care sunt cele mai apreciate plaje din Europa cititi aici.

Sursa foto: fotos.starmedia.com

Drum bun!

Carmen Neacsu
Site: consilierturism.ro
Facebook: consilierturism.ro
E-mail: carmen.neacsu@consilierturism.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Carmen Neacsu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea