Vacante & Calatorii

#vacanta #venetia #murano # vacanta venetia #Puntea suspinelor #Canal Grande #Podul Rialto

Expert Acasa.ro, Carmen Neacsu: Ce nu trebuie sa ratezi in Venetia

Daca nu ati vizitat Venetia in timpul Carnavalului, e bine sa stiti ca abia incepe cea mai buna perioada pentru a va bucura de aceasta urbe celebra supranumita “Republica Leului” sau “Serenissima”.

Desigur, Venetia este frumoasa chiar si iarna, cand se mai intampla sa ninga sau sa dea inghetul si nu va ganditi ca nu are admiratori chiar si atunci cand ploua cu galeata, cand vine aqua alta (maree inalta, inundatii ) sau cand soarele o imbratiseaza prea insistent! Dar ultimele doua luni de primavara si prima luna de vara reprezinta perioada optima pentru o vizita in Laguna.

Este greu sa scrii despre Venetia fara riscul unor clisee precum este “unica pentru cele 118 de insulite ale sale unite de un numar de 417 poduri si de doua canale, deosebita pentru amplasarea si combinatia de stiluri arhitecturale, pentru istoria si influenta sa”.

Dupa aspectul Venetiei, ai crede ca a stat mai tot timpul in fata oglinzii, pentru a se pregati pentru oaspetii care-i trec pragul veniti special pentru ea din toata lumea, chiar si dupa ce a fost invadata de ape...

Dar aceasta Batrana Doamna care mai are putin si implineste 1.600 de ani s-a tot reinventat si a trecut peste vremurile grele, reusind sa-si treaca in… CV nu doar trecutul sau de putere maritima, militara, economica si culturala, ci si un prezent in care se mentine drept una dintre atractiile turistice de top la nivel global.

Atmosfera vibranta

Am vizitat de cateva ori Venetia si m-as reintoarce aici pentru atmosfera sa neobosita, plina de viata, vibrata chiar la aproape orice ora din zi si din noapte, pentru apusul care-i imbraca cladirile si canalele intr-o lumina rozalie, pentru maretia cladirilor sale, unele in culori vii si recent renovate, altele cu "riduri” adanci pe fata. As reveni pentru a urca in Campanile, a trece teafara si plina de speranta peste Puntea suspinelor si a ma bucura de atmosfera mai linistita din Murano, Burano si Torcello.

Daca ajungeti in Venetia, nu ratati plimbarea pe Canal Grande, un popas pe Podul Rialto, o plimbare pe stradutele intortocheate ale orasului. Veti ajunge cu siguranta in PiataSan Marco, unde nu va lasati coplesiti de cladirile impozante, ci cuceriti-le pe rand!

Despre Venetia si lucrurile care merita, cititi mai multe aici.

Drum bun!

Carmen Neacsu

Site: consilierturism.ro
Facebook: consilierturism.ro
E-mail: carmen.neacsu@consilierturism.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Carmen Neacsu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea