Cresterea copilului

# jocuri educative #jocuri #jocuri copii

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Vremea geroasa din timpul iernii ii obliga pe copii sa ramana in casa cea mai mare parte a timpului. Si pentru ca orele petrecute acasa cu familia sa nu devina plictisitoare, cei mici au nevoie de activitati distractive care sa ii mentina ocupati.

Cu exceptia povestilor de seara citite copiilor inainte de culcare, cei mici pot profita de timpul petrecut iarna in casa daca au la indemana mai multe jucarii educative de interior. Aceste jocuri nu sunt doar instructive, ci mentin copiii preocupati iarna, cand vremea rece nu le permite sa se plimbe si sa se joace in aer liber.

Iata cateva idei de jocuri educative pe care si tu i le poti procura copilului tau daca vrei ca micutul tau sa profite din plin de fiecare clipa petrecuta iarna acasa si sa ii arunci monotonia:

1. Pictura si modelaj. Fie ca este fata sau baiat, setul educativ “Creeaza si Coloreaza Lumea Marina de la 4 metri” il ajuta pe copilul tau sa isi dezvolte imaginatia. Acest set, destinat copiilor de la 5 ani in sus contine pesti, dar si alte specii marine perfecte pentru orice copil care iubeste fauna acvatica si vrea sa cunoasca mai multe amanunte despre lumea apelor.

Pachetul contine mai multe matrite, vopsele si modele diferite pe care copilul le poate picta si modela cat mai creativ. Urmand instructiunile jocului, micul creator va obtine din materialul pe care il are la dispozitie magneti de frigider si brose.

2. Origami. Aceasta arta din Tara Soarelui Rasare provine de la cuvintele japoneze “ori” care inseamna a indoi si “kami” care inseamna hartie. In traducere, origami este un mod artistic de a impaturi hartia colorata sub forma de animale, pasari, flori sau alte forme decorative.

Daca vrei ca micutul tau sa se initieze in arta plierii hartiei colorate, setul educativ “Origami Lumea Safari de la 4m” este de folos copiilor de gradinita care vor sa recreeze o scena Safari inedita.

3. Desen. Proiectoarele pentru desene de la Famosa sunt perfecte pentru orice artist care vrea sa se laude cu cele mai frumoase planse colorate. Aceste proiectoare sunt in variante diferite, astfel ca desenele Disney Cars sunt destinate baietilor, in timp ce Disney Princess sunt create pentru fetite.

4. Puzzle cu animale. Viu colorate si distractive, puzzle-urile de la Fisher Price dezvolta capacitatea senzoriala si sunt grozave pentru coordonarea mana-ochi a celor mici. In plus, puzzle-urile Fisher Price sunt foarte atractive datorita texturii materialelor, culorilor si sunetelor care pun la treaba simturile oricarui copil.

5. Joc de gatit. Cu ajutorul plastelinei, cei mici pot da startul la un concurs culinar, astfel ca fabrica de prajituri de la Hasbro ii transforma pe copiii de la 4 ani in sus in cofetari desavarsiti.

6. Mozaic. Ajuta-l pe cel mic sa isi dezvolte atentia si concetrarea intr-un mod placut cu setul Pegs Mozaic de la Miniland. Acest mozaic, format dintr-o tablita de lucru, un card de activitati si o multime de piese viu colorate va fi unealta de lucru preferata a copilului tau pentru foarte multa vreme.

Avand la dispozitie cel putin un set de joaca educativ in vacanta de Craciun si in zilele de iarna cand este nevoit sa ramana in casa, copilul nu va avea timp sa se plictiseasca.

Advertorial

Articole scrise de Acasa.ro

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele