Stil

#linie de incaltaminte #culori #pantofi #tocuri #Expertul Acasa.ro designerul Dumitru Mihaica #funde

Expertul Acasa.ro, designerul Dumitru Mihaica: Pantofii potriviti in functie de ocazie

De cate ori nu v-ati surprins stand in fata dulapului de haine, nestiind ce sa alegeti pentru cocktailul, petrecerea sau intalnirea aceea importanta, planuita de mai bine de o saptamana? Cine spune ca nu a trecut prin asa ceva fie minte, fie este foarte foarte norocoasa. Sunt insa cateva trucuri ce va pot face sa luati mai usor deciziile in aceasta privinta si, astfel, sa va salveze de renumele unei persoane lipsite de punctualitate.

Desi cele mai multe dintre voi isi aleg mai intai hainele atunci cand se pregatesc sa iasa in oras sau la birou si abia apoi potrivesc pantofii, sfatul meu este sa faceti exact invers. Mai intai, puneti ochii pe perechea adecvata de pantofi, mai ales daca vorbim de tinuta pentru petreceri, cocktailuri sau orice alt eveniment festiv.

Odata format acest obicei, totul va deveni mai usor. Pentru ca nu degeaba spun englezii ca o “lady” adevarata poate purta o rochie de o lira, dar niciodata nu va iesi din casa incaltata cu pantofi ieftini.

Multe dintre voi s-au convins ca tinuta simpla si eleganta este, paradoxal, foarte greu de atins. De ce? Pentru ca asta presupune un echilibru perfect, altfel riscati sa cadeti fie in simplism, fie in kitsch.

Lasam problema hainelor pe seama profesionistilor din domeniul vestimentatiei, insa in materie de pantofi, atunci cand vrei sa mergi la birou, elegant si simplu sunt cuvintele-cheie. Piele care sa transmita calitate prin fiecare por, iar, mai nou, cate un accesoriu – fundita, catarama discreta – aceasta este recomandarea mea. Pantofii potriviti va dau mai multa credibilitate si siguranta in fortele proprii.

O plimbare in oras, ca mergeti in parc sau la o terasa, inseamna o cu totul alta alegere in materie de pantofi. Nu va feriti de culori tari – anul acesta, verde, rosu puternic, albastru electric sau culori metalizate – pentru ca orasele noastre devin deja aglomerate si din punct de vedere al fashion-ului si este pacat sa va pierdeti printre miile de picioare incaltate in vesnicul maro sau negru.

La petrecerile pe timp de zi sau la cocktailurile elegante, dar si la mese festive, multe dintre voi veti alege rochii care va vor dezvalui picioarele, macar de la genunchi in jos. In acest caz, fiti si mai indraznete, mai ales ca, de exemplu, paietele nu mai sunt rezervate doar pentru seara. Purtati pantofi in culori puternice, iar anul acesta, pentru astfel de ocazii, va sfatuiesc sa alegeti incaltaminte din piele aurie sau argintie – se asorteaza aproape la orice si va dau un aer de rafinament.

Bineinteles, atunci cand iesiti intr-un club sau mergeti la vreo nunta high-end, pantofii se aleg mai ceva ca bijuteriile. Purtati-i puternic accesorizati, indrazniti contraste ametitoare si, cel mai important, urcati-va pe cele mai inalte tocuri.

 

Dumitru Mihaica

Designer

Telefon: 0720.400.994

Email: contact@monoshoes.ro

Site web: //monoshoes.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Dumitru Mihaica

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea