Stil

#tinute all grey #fuste pliseuri #fuste piele #geanta doctor #tinute noiembrie

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Opt idei pentru noiembrie

E momentul sa va lustruiti perechea preferata de cizme, sa puneti flecuri noi botinelor de zi cu zi, sa invatati sa purtati esarfe in cateva feluri noi, sa recurgeti iarasi la layering…

Daca pentru voi toamna inseamna o garderoba ceva mai limitata cromatic sau variante vestimentare in care nu va regasiti creativitatea, poate urmatoarele zece idei va vor oferi o picatura de inspiratie.

1. Indrazniti sa purtati fuste din piele

Pare sa fie “materialul sezonului”. Daca pana acum nu ati avut nimic de piele in garderoba, va invit sa incercati o fusta: conica sau clos, plisata sau asimetrica.

Constrastul creat cu o camasa matasoasa sau cu un pulover texturat este minunat, sofisticat, studiat.

Sursa foto: alamodesty.com

2. Tineti aproape un “doctor”

Nu un medic de profesie, ci o geanta doctor. Gentile acestea mari, cu manere zdravene, sunt iarasi la moda. Inspirate de moda anilor ’50, mici sau mari, fac pereche buna cu stilul norm core dar si cu tinutele de birou.

Daca aveti deja genti in culori neutre (negru, maro, gri), acum alegeti una pastelata. O veti purta si la primavara.

Sursa foto: lillystrends.blogspot.r

3. Negru si bleumarin impreuna

Nu stiu cine a spus ca negrul si bleumarinul nu fac casa buna impreuna. Oricum, nu avea dreptate… Bleumarinul si negrul se sustin reciproc, atata timp cat le adaugati accesorii metalizate, putin denim sau le alegeti in texturi diferite.

In plus, e o modalitate de a nu va imbraca complet in negru – dar purtand totusi doua culori intunecate!

4. Jucati-va cu pliseuri

Toamna inseamna texturi, texturi si iarasi texturi. Daca nu aveti in garderoba catifea reiata, brocart, tricotaje cu torsade, stofa boucle, incercati pliseurile.

Prin magazine gasiti nenumarate variante de fuste cu pliseuri (soleil, acordeon, late) din stofa, piele sau tricotate. Cautand cu atentie, veti descoperi si camasi cu spatele plisat, revere si decoltee cu drapaje si pliseuri, pantaloni cu insertii plisate, topuri cu peplumuri plisate…

5. Incercati tinutele “all grey”

Gasesc ca este una dintre cele mai sofisticate variante cromatice, buna si pentru birou si pentru timpul liber.

Suficienta o fusta creion gri antracit, un pulover lejer gri mai deschis si o pereche de pantofi gri din piele intoarsa pentru ca outfitul de birou sa para desprins din paginile unei reviste. La polul opus: o pereche de jeansi slim gri deschis, un cardigan gri oversized, un fular in nuante diferite de gri si, in picioare, ghete in aceeasi gama cromatica.

Sursa foto: hiphunters.com

6. Adaugati o tusa kitsch-copilaroasa

Moda acestei toamne nu poate fi luata in serios. Nu inseamna ca va cer sa va costumati zilnic ca de Halloween, dar un detaliu sau accesoriu adolescentin nu o sa va transforme tinuta intr-una infantila, serios!

Ideea este de a alatura o piesa serioasa cu una jucausa: o fusta conica din tweed cu un pulover cu figura unei bufnite printata pe piept, o helanca neagra cu un pantalon cu fluturi, o rochie simpla uni cu un cardigan cu gargarite…

7. Nu uitati de petele de culoare

Daca tinutele va sunt monocrome sau in nuante neutre autumnale – griuri, verde kaki, nuante de bej camel, caramel, ciocolatiu, bleumarin, negru – punctati-le cu accesorii si incaltaminte colorata.

O rochie cenusie va arata fabulos cu pantofi galbeni sau roz fucsia. O tinuta in bleumarin si bej camel va prinde viata cu un colier portocaliu. Un cardigan negru suprapus unei rochii negre are nevoie de o curea turcoaz sau verde smarald. Un pulover oversized bej capuccino striga dupa o fusta ruginie.

8. Color blocking in nuante neutre

Tinutele color blocking nu sunt o noutate. Remember, s-au purtat acum vreo 2 ani – cu singura diferenta ca atunci era vorba de culori aprinse sau de pasteluri, asortate nebuneste.

De data asta, color blockingul este mai bland: fara culori puternice, fara nuante fluorescente. Totul se axeaza pe bejuri, nisipiu, griuri, verde masliniu, bleumarin.

Sursa foto: pinterest.com

Irina Markovits
Consultant de stil
Mai multe articole si sfaturi de stil personal, pe StyleDiary.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Irina Markovits

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea