Stil

#make-up #machiaj #machiaj mireasa #machiaj de proba

Expertul Acasa.ro, Simona Popovici: Machiajul de mireasa - Cum alegem din timp make-up artistul?

Machiajul de mireasa nu se incadreaza intr-un anumit tipar. El trebuie personalizat in functie de fizionomia fetei, tipul de ten, de personalitatea miresei, de rochie si accesorii si, nu in ultimul rand, de sala in care va avea loc evenimentul. S-ar putea sa vi se para ciudat, insa DA!, sala, mai precis luminile din sala, joaca un rol extrem de important in machiajul miresei.


Daca esti o viitoare mireasa, pasii pe care trebuie sa-i urmezi in alegerea machiajului si artistului sunt:

1. Dupa ce ai ales sala,  intereseaza-te cum este luminata si informeaza artistul, deoarece un machiaj care arata foarte bine la lumina zilei poate arata sters intr-o sala prost luminata sau modificat  intr-o sala luminata cu neoane.

 

2. Cand alegi artistul, verifica fotografii cu machiaje realizate de el si analizeaza tipurile de machiaj folosite. Un make-up artist profesionist nu isi machiaza toate modelele la fel. Daca nu gasesti diversificare, atunci ar fi mai bine sa continui cautarile.

 

3. Foarte importante sunt, de asemenea, produsele folosite. Intreaba artistul ce gama de produse foloseste. Rezistenta machiajului depinde si de ele.

 

4. Neaparat incearca un machiaj de proba! Cu ocazia unui eveniment anterior, roaga artistul sa te machieze ca in ziua nuntii. Mergi la machiaj cat mai devreme, chiar daca evenimentul are loc la ora 20:00. Astfel poti testa durabilitatea machiajului. Faceti fotografii atat la lumina zilei, cat si in interior, cu blitz. Unele produse se pot reflecta cand esti fotografiata cu blitz si, chiar daca machiajul este perfect la lumina zilei, in fotografii poate arata rau. De asemenea, proband machiajul, scapi de capcanele photoshopului care, din pacate, falsifica aptitudinile artistilor.
 

5. Fotografiaza-ti rochia, pantofii si accesoriile pe care le vei purta si arata-le make-up artistului.

 

6. Tine cont de tipul de machiaj pe care ti-l recomanda make-up artistul. Multe fete obisnuiesc sa ceara un anumit tip de machiaj, incepand de la nuante pana la stilul machiajului. Nimic nu poate fi mai gresit! Lasa artistul sa aleaga nuantele si tipul machiajului. Cu siguranta va sti ce ti se potriveste cel mai bine. Altfel nu va fi prea diferit de machiajul pe care ti-l realizezi singura acasa si atunci ce rost mai are sa apelezi la un artist?

 

7. Daca nu vrei sa ai surprize neplacute in ziua nuntii, aplica proverbul: „Graba strica treaba!” si cere-i artistului sa-ti aloce pentru sedinta de machiaj 1.5-2 ore. Un make-up artist nu trebuie sa-si transforme munca in ceva comercial. Acesta ar trebui sa fie preocupat de cat de bine a realizat machiajul miresei, nicidecum de cate mirese a machiat in aceeasi zi.

 

8. Nu in ultimul rand, un rol foarte important in alegerea tipului de machiaj il are si coafura. Cand te prezenti la machiajul de proba iti recomand sa te coafezi exact ca in ziua nuntii. 

 

Personal as opta pentru un machiaj nude, adaptat la rochie, coafura, buchetul miresei si designul salii in care va avea loc evenimentul. Un exemplu este cel ales de Kim Kardasian.

Kim Kardashian
a adoptat pentru nunta ei un machiaj clasic, foarte natural. Pentru machiajul ei s-au folosit : Eyes: Lancome’s Color Design 5 Pan Palette in Golden Frenzy with Hypnose Doll Lashes Mascara Cheeks: Blush Subtil in Rose Romantique Lips: L’Absolu Nu Lipstick in Coral Sand with La Laque Fever Gloss.



In speranta ca aceste sfaturi ti-au fost de folos iti urez de pe acum:

O nunta de vis!
 

Date de contact:

Simona Popovici

make-up artist

Telefon: 0741982457

Facebook: Simonas-makeup-corner


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Simona Popovici

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea