Stil

#camasa alba # haine vara #haine largi #rochii vara #salopete #camasa carouri

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Zece idei pentru vara

Zilele astea, mai mult decat in anii precedenti, mi s-a facut dor sa imi port garderoba de vara, sa pun in practica idei si tinute noi, sa imi gandesc outfituri in culorile marii, plajei, florilor tropicale… Fara sa ma lungesc prea mult la vorba, iata 10 de sugestii simple, mini-exercitii stilistice pentru intreaga vara.

 

1. Larg si lejer

Minimalismul inseamna si lejeritate, nu doar sofisticare maxima. Cele mai cool si mai moderne rochii de vara au linii drepte, sunt largi si ultra-comode. Intre noi fie vorba, au croiala ideala pentru a camufla o silueta care inca nu e pregatita pentru costumul de baie.


2. Camasa in carouri pentru vara

Uita de imprimeul tartan pana la toamna. Vara este pentru patratele – gingham, madras sau checkered: bleumarin cu alb, bleu decolorat cu alb, sau orice alta nuanta pastel. Recomandarea mea: o camasa simpla cu carouri mici albastre cu alb, purtata cu pantaloni albi. So sweet.

3. Inspira-te din anii ’90

Fara tricouri cropped sau slapi Birkenstock, ca in imaginea din mijloc. Incearca totusi, de dragul verii si tendintelor, o salopeta din denim. Prin oras, poart-o cu un maieu sau un tricou simplu, poart-o cu o bustiera sau cu o camasa masculina. La mare, direct peste costumul de baie. Pentru hipstereala maxima si pentru imitatie de poseusa fashionista, prinde-ti pe umar doar una dintre bretele. Recomandata nostalgicelor.


4. Poarta si o salopeta faina, semi-eleganta

Nu din denim si nici un model foarte casual. Incearca o salopeta dintr-un alt material (vascoza, matase in amestec samd), cu o croiala semi-eleganta. De preferat, cu pantalonul lung si drept, palazzo sau tigareta. Daca reusesti sa gasesti o varianta alba, kaki sau bleu, ti-ai gasit uniforma acestei veri. A se accesoriza dupa dorinta.

Sursa foto: flooks.net

5. Alege o geanta intr-o nuanta pastel sau una metalizata

Toata lumea poarta acum genti – de umar, rucsac sau plicuri – in culori puternice, incandescente, tipic estivale. Simpla schimbare de directie cromatica iti va actualiza garderoba si tinutele. Iti recomand ca pentru zi sa cauti o geanta cu aspect metalic-patinat (auriu, argintiu sau o nuanta metalizata) sau, daca ti se pare prea ostentativa, un plic sau o geanta simpla, intr-o nuanta pastel de care speri ca nu te vei plictisi.

Fotografii: pinterest.com

Descopera aici inca 5 sugestii stilistice astfel incat vara aceasta sa nu-ti mai faci probleme in privinta vestimentatie si sa te bucuri la maximum de zilele insorite.

Irina Markovits
Consultant de stil
Mai multe articole si sfaturi de stil personal, pe StyleDiary.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Irina Markovits