Stil

#moda comoda #haine #moda

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Trebuie moda sa fie comoda?

Concluzia unei discutii de weekend cu o prietena, despre femei, tendinte si care ne este realitatea vestimentara fata de cea la care aspiram: “indiferent de tinuta pe care o imbracam, la final de zi trebuie sa ne simtim in largul nostru in hainele alese, trebuie sa ne fie comod! Asta inseamna eleganta.”

Adevarul e ca cine are chef sa simta un cui in talpa (la propriu), sa se scarpine din cauza unui pulover care ii inteapa pielea sau sa schioapete din cauza unui escarpen cu jumatate de numar mai mic? Sa nu poata urca trepte din cauza unei fuste creion prea stramte, sa simta elasticul-garota a unei bretele de sutien, sa aiba crampe din cauza unei curele prea stranse in talie, sa faca urticarie din cauza unei etichete iritante?

Cu toate astea, nu sunt de acord cu definitia prietenei mele. Desigur, trebuie sa ne simtim bine in vesmintele alese. Trebuie sa le purtam cu drag si cu lejeritate, trebuie sa ne recunoastem in oglinda, hainele trebuie sa faca bine (iarasi, la propriu si la figurat), trebuie sa putem respira cand le purtam.

Daca tragem de tivul rochiei la fiecare 5 minute, daca ne ajustam permanent decolteul sau gulerul unui pulover, daca simtim nevoia sa deschidem un nasture la pantaloni, inseamna ca ne-am ales gresit haina. In momentul in care o haina ne face sa ne simtim rau, haina si-a gresit scopul.

Dar o haina nu ar trebui sa fie ignorata. Un vesmant are dreptul la existenta, are o viata proprie, iar noi petrecem ceva timp cu haina respectiva, o purtam cu noi de-a lungul unei zile intregi…

Uneori, viata hainei isi aroga drepturile cu discretie, mai ales in zilele in care nu avem chef sa devenim victime ale tocurilor inalte, ale croielilor slim, ale bijuteriilor zanganitoare.  Alteori, hainele sunt cele care dau tonul zilei: ne dau prestanta, ne creioneaza prezenta, ne ajuta sa stralucim, ne decupeaza silueta pe fundalul strazii aglomerate sau intre peretii biroului unde lucram.

Este vorba de diferenta dintre parul prins rapid intr-un coc, cu doua agrafe si un elastic, si un coc bine strans, controlat, din care nu scapa nici o suvita.

 

Cu un blazer cu umerii bine definiti, nu uitam sa ne indreptam spatele. Cu tocuri inalte, ne privim interlocutorii in ochi. Cu o jupa prinsa in talie, ne simtim reginele lumii. Cu o rochie-bustiera, ne tinem capul sus, ca si cum am fi accesorizat-o cu o coroana…

Uneori, apelam la vesminte pentru a cuceri lumea, ele ne pot fi eroii nostri de fiecare zi.

Voi ce simtiti pentru eroinele si eroii din garderoba voastra?

Descopera aici tendintele sezonului.

Irina Markovits
Consultant de stil
Mai multe articole si sfaturi de stil personal, pe StyleDiary.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Irina Markovits

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea