Stil

#rochie neagra #negru #camasa #haine negre #pantaloni #negrul subtiaza

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Negrul subtiaza, nu-i asa?

Absolut toate femeile  – dar absolut toate! – pe care le consiliez in stilism personal imi cer, in mod sistematic, reteta pentru iluzia unei siluete mai suple. “Trebuie sa port negru, nu-i asa?”
 

Habar nu am cand s-a nascut acest mit – in mod cert, dupa inventia rochiei negre! Traim cu senzatia ca negrul ne subtiaza, ca este sic si mereu la moda, ca se asorteaza oricarei alte culori. Ca este culoarea rezervata femeilor cu forme – ei, aici exista un strop de adevar. Unul din motivele pentru care negrul pare sa subtieze este ca, atunci cand imbracam o haina neagra si mata, conturul siluetei este evidentiat in detrimentul suprafatei acesteia. Cu alte cuvinte, linia exterioara este clar trasata, rotunjimile si cutele mai putin. Totusi, aceste atribute ale celei mai intunecate culori nu inseamna ca singura noastra solutie este sa alegem un pulover larg negru-gudron si o fusta neagra ca murele… Exista negru si negru, si nu doar negru!

Regula 1: Tinem cont de material

 

Negrul, transpus pe un jerseu flasc, pe un in prea moale, pe o vascoza de calitate proasta, face mai mult rau decat bine. Bluzele vor face falduri dizgratioase si se vor lipi de sutien, jupele vor aplatiza fesele, pantalonii vor desena fiecare rotunjime, tricourile vor face pete la subrat, camasile se vor decolora la fiecare spalare. Acelasi lucru se intampla cand alegem o haina neagra, dar al carei material este prea lucios, iar marimea ne este cu doua masuri prea mica.

In locul tesaturilor ieftine, alege tesaturi bune, nobile, de calitate: poplin din bumbac, catifea veritabila, matase, piele, casmir, vascoza de buna calitate. Pentru ca croiala sa “tina”, haina are nevoie de un material cu textura frumoasa, cu “substanta”.


Regula 2: Evitam look-ul all-black


Rochia neagra, plus sacou negru, dres negru si incaltaminte neagra… adaugi un batic sau o voaleta, si toata lumea iti va oferi condoleante.

Ai trei variante la dispozitie

  • Varianta 1: adaugi o tusa glam, o pata de culoare: o esarfa intr-un imprimeu viu, o bratara manseta, incaltaminte colorata sau nud, un guler de blana.
  • Varianta 2: te joci cu texturi, transparente si suprafete diferite ale pieselor negre. O bluza semitransparenta din voal, un pantalon din piele neagra, un cardigan din casmir negru, o vesta din piele decupata cu laser…
  • Varianta 3: inlocuiesti rochia neagra cu o alta, acoperita de un imprimeu discret, ton sur ton. Fara flori XXL, fara desene pop-art, fara animal print sau dungi de zebra. Sau inlocuiesti sacoul negru cu unul gri deschis si dresul negru mat cu unul dantelat.

Descopera aici alte doua reguli despre cum sa porti negrul.

Si voi, cum purtati negrul? Cu moderatie sau cu pasiune? Va devoreaza garderoba sau doar v-o umbreste?

 

Mai multe despre tendintele anului 2014 si idei pentru tinutele voastre de zi cu zi, pe Style Diary!

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Irina Markovits

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea