Stil

#sacou barbati #blugi barbati #garderoba barbati #moda barbati

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: E un barbat cu stil sau doar bine imbracat?

Tu, ca femeie si detinatoare de garderoba nesfarsita, poti face diferenta dintre cele doua enunturi? Simti ca exista vreuna? Ei bine, multi ar spune ca brandurile din garderoba sunt cele care fac diferenta: nu atat prin pretul etichetei, cat prin estetica lor, iar purtatorii preiau identitatea acestora. Insa ce credeti, oare brandurile definesc doar felul in care ne imbracam sau si perceptia a ceea ce stim despre stil?

In cazul garderobelor feminine, lucrurile par mai usor de transat. Noi, femeile, avem o paleta mai larga de optiuni (mai multe categorii vestimentare), un altfel de apetit de shopping, cautam in mod constant repere de stil si inspiratie, tinem la parerile colegelor, prietenelor, suratelor de acelasi gen cu noi, ne cultivam (aproape toate) filonul acesta al unei infatisarii agreabile si, in suficiente cazuri, indraznim sa incercam un trend, o chestie noua, un „ceva”.

La polul opus, barbatii au o varietate restransa a categoriilor vestimentare, cei mai multi au o latura conservatoare care ii impiedica sa incerce lucruri noi (blugi skinny? sacou roz? sosete no-show?), pragmatismul ii face sa mearga rar la cumparaturi iar atunci cand o fac se simt coplesiti (la fel ca femeile) de muntii de haine din magazine, ii amuza semenii lor – dandy moderni – care au facut din stil un scop in viata, vanitatea nu le cere saptamanal o noua pereche de pantofi, iar dispozitia nu le dicteaza sa poarte camasa in dungi si cu butoni in locul celei albe, simple. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca moda masculina pare sa evolueze mult mai lent decat cea feminina.

In plus, barbatii au mai inteles doua lucruri. Unu: multe branduri au devenit, in timp, parte a unui mare grup sau conglomerat din industrie, ceea ce inseamna ca toti si toate purtam cam aceleasi lucru – ceea ce poate insemna ceva sau nimic. Doi: ceea ce „politia modei” desemneaza drept „well-dressed” este, in general, o chestiune pur subiectiva, al carei reper se va modifica natural in timp.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Irina Markovits

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea