Stil

#noduri esarfa #esarfa-colier #cum legam o esarfa #esarfa

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Cum legam o esarfa

De multe ori, in timpul sesiunilor mele de evaluare de garderoba am “exhumat” diverse esarfe, inmormantate intr-un colt de dulap. Motiv nepurtarii lor era, mai tot timpul, “nu stiu ce sa fac cu ele”… Culmea este ca pana si o esarfa mare si patrata, genul batic, mostenita de la bunica, poate retrai un moment de glorie.

 

Ca idee de inceput, modelul si dimensiunea esarfei (dreptunghiulara sau patrata, mica sau mare) dicteaza stilul ei de purtare.


Evitati…

  • …sa purtati esarfele (mai ales pe cele mici) cu o camasa simpla, o jupa pana la genunchi, pantofi cu tocuri medii si parul coafat elegant. La fel ca in reclama cu coana Chiva, look-ul va fi “prea” demodat, “prea” scortos, “prea” de stewardesa. Aceeasi esarfa capata un aer modern intr-un look total jeans (jeansi boyfriend si camasa din denim).
  • …sa le purtati in stilul “cravata de pionier”, cu un nod meschin asezat exact pe linia bustului.
  • … sa alegeti esarfe banale sau cu aspect ieftin. Exista esarfe cu imprimeuri urate (asocieri neplacute de culori, contrast scazut intre nuante, desene prost vopsite) si din tesaturi de calitate proasta (voal de poliester transparent care se electrizeaza, bumbacuri care se scamoseaza), cu care nu putem face mare lucru. Decat sa le folosim pe post de carpe de sters geamurile.


In schimb, daca esarfa este dintr-un material bun, intr-o culoare placuta si cu un imprimeu armonios, are toate sansele sa devina un accesoriu drag.

Inainte de a trece la noduri sofisticate, iata varianta cea mai simpla de a impaturi o esarfa patrata. O intindeti bine. Impaturiti doua dintre capetele opuse, astfel incat sa se suprapuna. Repetati miscarea. Dintr-o esarfa-batic patrata ati creat o varianta ingusta si lunga, care permite multe optiuni de innodare: in fata, in lateral, ascuns..

 

Aceeasi pliere a esarfei (de aceasta data, de dimensiuni mai mici) se potriveste pentru a purta esarfa in stilul lui Audrey Hepburn. Dupa ce realizati “impaturirea” de baza, innodati de doua ori esarfa la baza gatului, in lateral. Arata bine asortata cu o camasa masculina, desfacuta la cativa nasturi, si un pantalon slim.

 


Pentru un stil “cravata anii ’70”, alegeti o esarfa patrata dintr-un material matasos (sau un dreptunghiulara, lunga si ingusta). Legati unul dintre capete cu un nod mic, la baza gatului, lasand restul esarfei sa cada libera, intr-o parte. Se potriveste cu o camasa easy fit si jeansi boyfriend sau cu un tricou lejer si un pantalon pana. Pentru seara, completeaza frumos un sacou smoking si un pantalon elegant.


O a patra varianta de purtare este cea triunghi lejer, stil cowboy. Se preteaza esarfelor patrate, de dimensiune medie. Se pliaza la mijloc, pentru a forma un triunghi, pe care il asezati pe piept cu varful in jos. Infasurati esarfa in jurul gatului fara a o innoda si lasati capetele desfacute. Merge cu un tricou sau un pulover, un pantalon simplu si sandale elegante.


Versiunea XXL a esarfei in stil cowboy foloseste o esarfa carre din matasa, vascoza sau bumbac moale. La fel ca mai sus, impaturiti esarfa la mijloc pentru a crea un triunghi, pe care il infasurati in jurul gatului (lasand varful triunghiului pe piept). Il puteti innoda sau nu. Aceasta versiune se potriveste peste un maieu, un top fara maneci sau o tunica simpla.


In sfarsit, o a treia varianta de purtare a esarfei in stil cowboy, foarte ranchero, este sa o introduceti un inel pe esarfa, iar capetele le innodati la ceafa.

O a cincea idee este esarfa-colier, pentru care puteti folosi o esarfa patrata de dimensiuni medii sau una dreptunghiulara, dar nu foarte lunga. Incepeti prin a face un nod la mijlocul esarfei, iar apoi alte cateva noduri laterale, la distante egale. La final, innodati colturile libere astfel incat esarfa sa se aseze rotund, pe decolteu.

Tot in jurul gatului, ma putem prinde esarfa ca o funda-fluture sau lavaliera, cu un nod dublu sau lasat liber, prinsa cu o brosa sau un inel dublu. Pasul urmator este sa invatati cum sa folositi esarfa pe post de “altfel” de accesoriu, in moduri mai originale decat “in jurul gatului”. 

O prima idee este sa purtati esarfa pe cap, in stil pirat. Impaturiti esarfa in triunghi, asezati latura lunga pe frunte, iar colturile le prindeti in dreptul uneia dintre urechi, cu un nod mare. Puteti prinde o brosa sau o floare peste acest nod.


A doua varianta “pirat” este sa porniti cu aceeasi esarfa impaturita in triunghi, pe care o asezati ca pe un batic pe frunte. Colturile le prindeti la spate, peste par. Le puteti lasa desfacute sau, pentru un look gipsy, le innodati sub forma de funda.


In sfarsit, o a treia varianta, mai cuminte, este in stil retro, tipic anilor ’60 – peste par, ca o banda lata innodata la ceafa (metoda de trisare cand nu aveti timp sa va coafati dimineata sau vreti sa amanati cu o zi spalatul pe cap)


Mai exista variantele hippie, in care esarfa devine bentita, sau, in stilul anilor ’50, cand legata invers (innodata in fata, deasupra fruntii), esarfa tine loc de turban.

Pentru cele care sunt in pana de idei, mai puteti purta esarfa in loc de cordon sau centura Obi, in loc de geanta, in loc de top de vara, cu spatele gol, sau top asimetric, in loc de bolero, in loc de sutien, in loc de pareo…


Voi cum purtati esarfele?

Sursa foto: hermes.fr
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Irina Markovits

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea