Stil

#jurnal stilistic #haine stare de spirit #haine

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Cum iti influenteaza/tradeaza hainele starea de spirit

Cred, din tot sufletul, ca vestimentatia ne influenteaza starea de spirit, iar atunci cand imbracam o haina cu placere, ne simtim de milioane.

 

Scenariul ideal este ca o haina te poate face sa arati bine si sa te simti bine – insa de cele mai multe ori subordonam piesa care ne face sa ne simtim excelent partii in care cautam doar sa aratam bine (desigur, poate fi un experiment interesant sa plasati intentia de “a arata bine” mai sus in lista voastra de prioritati si sa urmariti diferentele care apar in starea voastra de spirit pe masura ce dati mai multa atentie doar felului in care aratati). So, daca nu sunteti sigure cum va este influentata starea de spirit de o anume tinuta sau piesa din garderoba, va invit sa faceti urmatorul exercitiu: Tineti un “jurnal stilistic” timp de o saptamana. O saptamana, nu mai mult.

Pentru urmatoarele sapte zile, in fiecare dimineata notati-va intr-un carnet tinuta pe care o purtati sau faceti-i o fotografie. Nu e nevoie sa o postati nicaieri, fotografia este pentru voi (cu ocazia asta invatati si o prescurtare noua: ootd, “outfit of the day”!).

Alegeti una din urmatoarele doua variante pentru a constientiza cum va face sa va simtiti o tinuta: – de-a lungul zilei, opriti-va cateva secunde si acordati atentie felului in care va simtiti purtand acele haine. Notati-va undeva, in cateva cuvinte, ce simtiti. Sau – la sfarsitul zilei faceti o scanare mentala a propriului corp; urmariti putin ce ganditi si ce simtiti, incercati sa va aduceti aminte cum v-ati simtit de-a lungul zilei si notati aceste lucruri undeva.

 

Nu este suficient doar sa faceti fotografiile, pana la finalul exercitiului veti uita cum v-ati simtit in ziua respectiva sau va veti fi indepartat de emotiile respective. Daca aveti ocazia, adaugati acestor ganduri feedbackul posibil primit din partea celor din jur: complimente legate de tinuta sau o culoare/ lungime/ croiala purtata, remarci pozitive  despre silueta sau greutate, observatii sarcastice despre functionalitatea fierului de calcat sau despre cate ore ati dormit

 

Faceti acest exercitiu in fiecare zi, timp de o saptamana. La finalul celor sapte zile treceti in revista jurnalul si fotografiile. Care a fost tinuta sau tinutele in care v-ati simtit extraordinar? Frumoasa, feminina, atragatoare, eleganta, relaxata? Cum puteti purta mai des/ diferit acele piese vestimentare sau acele tinute, oferindu-va o stare similara?

Care tinute au avut un efect neutru, tinute in care sa nu va fi simtit in vreun fel anume sau chiar neplacut? Ce optiuni ati vrea sa aveti cu privire la acele tinute? Credeti ca trebuie sa luati anumite decizii legate de acele haine? Credeti ca puteti combina altfel sau mai creativ unele dintre piese, pentru a avea tinute mai placute?

Credeti ca ar trebui sa trageti “pe linie moarta” unele din piesele purtate? Care dintre tinute au avut un efect negativ asupra starii voastre de spirit? Care v-au provocat stari de stanjeneala sau inconfort (fizic sau emotional)? Ce anume ati simtit purtandu-le? Ce ganduri v-au trecut prin minte in acea zi?

Ce vreti sa faceti in continuare cu acele haine? Le eliminati din garderoba, le recombinati, le puneti deoparte o vreme. Haide, faceti acest exercitiu – macar pentru sapte zile. Va promit ca veti avea o alta intelegere asupra conexiunii dintre cum va simtiti, cum va imbracati si cum aratati! M-as bucura sa imi scrieti rezultatul “temei pentru acasa”, facem schimb de impresii

Descopera aici tendintele sezonului.

Irina Markovits
Consultant de stil
Mai multe articole si sfaturi de stil personal, pe StyleDiary.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Irina Markovits

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea