Stil

#nunta muta #ruj de buze #ruj #gloss #ruj de seara

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Cum alegi nuanta perfecta de ruj

Rujul, ca si unele articole de imbracaminte, a devenit un detaliu “in afara sezoanelor” – scopul actual este sa il potrivesti coloritului tau (combinatia dintre culoarea parului, carnatie si nuanta ochilor).

 

Fara prea multe explicatii, nuantele reci de rujuri (cele care tind catre spectrul de violet) se potrivesc mai bine tenurilor albe si roz, iar culorile calde (apropiate de rosu si oranj) pun in valoare o carnatie mai inchisa (maslinie, aurie, bej), cum este cea a Jessicai Alba.

Ruj de zi, ruj de seara

Iti poti alege culoarea de ruj in functie de perioada zilei cand il vei purta. De la 9 la 5, nuantele calde si cremoase (culori naturale, apropiate de roz si bej) vor arata mai bine, in special in lumina rece de neon din birouri. O alta varianta sunt  glossurile cu mult pigment, cum este cel terracotta purtat de Catherine Zeta-Jones.

 

Lumina de seara este mai discreta, asa ca poti purta nuante mai intense: rozuri ciclam sau visiniu inchis pentru tenurile deschise ale roscatelor naturale si ale blondelor; rosu caramiziu pentru carnatia maslinie a unei brunetele cum este Eva Longoria.

 

Nuantele de roz

Un roz cald este asemanator culorii piersicilor, in timp ce unul rece este aproape mov, cum este cel al Rihannei. 

Daca nu esti sigura ce roz ti se potriveste, incearca o nuanta care infrumuseteaza orice ten: un visiniu transparent (cum este cel de pe buzele Keirei Knightley), un bej rozaliu, un maroniu deschis sau o nuanta nud, cu reflexe aurii, rosii sau de bronz.

Formula conteaza

Textura - adica finisul: mat, lucios, transparent, opac - este la fel de important. In general, cu cat textura este mai umeda, cu atat rujul se va sterge mai rapid, dar va fi mai usor de aplicat. Un ruj foarte lucios ca al lui Beyonce se intinde usor, dar va disparea cu usurinta.

Un ruj mat cu pigment intens, cum este cel purtat de Mandy Moore, rezista mult timp pe buze, in schimb necesita precizie.

Descopera aici si alte secrete ale aplicarii rujului pentru un efect de invidiat!
 

Mai multe despre tendintele anului 2014 si idei pentru tinutele voastre de zi cu zi, pe Style Diary!


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Irina Markovits

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea