Stil

#butoni #sacou #eleganta barbati #pantaloni clasici #camasa barbati

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Ce inseamna un barbat elegant?

 

Nu ma refer la eleganta sufleteasca, ci la alura. Desi, intre noi fie vorba, nu au cum sa existe separate, iar daca prima este absenta, a doua nici nu mai conteaza!

Aud deseori spunandu-se ca este mai usor sa oferi recomandari vestimentare unui barbat, decat femeilor (evident, femeile spun asta): “Ii imbraci intr-un costum si basta.” Ei bine, nu – nu basta!

Uneori, ii trimit la un atelier de croitorie “made to measure”. Alteori, este suficienta ajustarea sacoului sau scurtarea pantalonului cumparat intr-un magazin. La fel ca si in cazul femeilor, stilul personal al unui barbat nu trebuie confundat cu “a fi imbracat la moda”. Moda se rezuma la ceea ce ne ofera industria textila, acum, in acest sezon.

Stilul personal este ceea ce ne diferentiaza de ceilalti – sunt anumite haine care arata bine pe conformatia proprie, felul in care sunt combinate accesoriile si culorile, ceea ce inspira barbatul respectiv.

Cel mai important, stilul propriu este felul in care barbatul respectiv alege sa se “prezinte” lumii. Stilurile masculine pot fi la fel de diferite pe cat de unici erau piticii Albei-ca-Zapada, iar in fiecare dintre ele puteti ghici un orgoliu, o pasiune, o identitate secreta, un stil de viata…

Unul poate fi fantastic de elegant imbracat in stil dandy-peacock, asa cum un altul va avea o infatisare sofisticata intr-un costum cu linie traditionala clasica. Un al treilea va cauta cel mai fin bumbac italienesc pentru camasile sale de birou, un al patrulea va crea alaturi de un designer o pereche de pantofi bi-colori pe care ii va purta la jeansi indigo brut, un al cincilea se va mandri cu butonii mosteniti de la strabunicul lui, cel de-al saselea are o colectie de sosete multicolore si jobene vintage, iar cel de-al saptelea calatoreste o data pe an la Londra pentru a-si innoi colectia de pulovere din casmir iar primavara este de nedespartit de trenchul lui

Pe cele care doresc sa isi educe stilistic partenerul (sau colegul, fratele, amicul cel mai bun) le sfatuiesc ca, in primul rand, sa le strecoare in portofel urmatoarea lista memento, care sa inceapa neaparat cu “dragul meu…”:

  • pantalonii clasici sunt drepti, pot avea o pensa, iar tivul acopera putin carambul pantofului; un pantalon cu linie moderna este usor ajustat pe picior, dar nu stramt, se ingusteaza spre glezna, iar tivul se opreste deasupra pantofului.
  • atentie la lungimi: ale mansetelor de camasa, a sacoului, a tricourilor purtate peste pantaloni, a pantalonului, a cravatei, a parului la ceafa…
  • daca crezi ca nu te pricepi la combinatii vestimentare inedite, macar exerseaza. Altfel, nu te chinui sa combini o camasa in carouri, un sacou cu dungi fine si un papion multicolor.
  • daca vrei sa ma vezi pe tocuri, ma astept sa porti si tu incaltaminte eleganta si ingrijita, nu tenisi.
  • nu purta mini-sosete (decat la adidasi). In plus, te implor: fara sosete albe, iar cele pentru birou, pantaloni eleganti sau jeansi obisnuiti sa fie lungi si de culoare inchisa. Da, chiar si in weekend. Altfel, te parasesc. Vorbesc serios!
Descopera aici cum arata un barbat elegant!

Mai multe despre tendintele anului 2014 si idei pentru tinutele voastre de zi cu zi, pe Style Diary!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Irina Markovits

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea