Stil

#primul salariu #geaca din piele #primele achizitii #sandale #rochie

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Amintiri vestimentare... Tu iti mai amintesti ce ti-ai cumparat din primul salariu?

Sunt sigura ca, daca ne plac hainele sau moda (eu nu pun semnul egal intre ele), ne vom aminti mereu de prima cumparatura “adevarata”, facuta cu placere si responsabilitate in momentul cand ne-am inceput viata de adult. Prima cumparatura facuta din propriile economii, so to speak…

 

Contextul: avem 18, 20, 23 sau 25 de ani; am strans bani dupa o luna sau doua de baby-sitting, am primit primul nostru salariu adevarat sau am primit un prim bonus substantial. Iar in noi a prins viata un mare chef de cumparaturi – si de a ne rasfata, rasplati, bucura!

Vedem o haina, o pereche de pantofi, o geanta sau un parfum intr-un magazin. Ii dam tarcoale cateva zile. Ezitam, ne gandim daca “sa indraznim?… dar e o nebunie!” Nu suntem obisnuite sa cheltuim “atat” pentru o rochie, o geaca din piele, o pereche de sandale, mai ales ca acum stim ce inseamna sa muncesti, am inteles valoarea banilor. Si totusi, stim ca e prima data cand ne putem permite sa cumparam acel lucru. Poate ar fi mai bine sa punem deoparte pentru o vacanta? Pentru un abonament la sala de sport? Pentru un cadou facut parintilor, in semn de multumesc si apreciere? Pentru chiria de luna urmatoare? Nu, nu, nu! Avem chef sa facem ceva pentru noi. Am muncit, meritam, azi nu vrem sa fim rezonabile si rationale!

Decizia a fost luata.

 

Simtim deja fluturii emotiei in piept, aproape ca atunci cand ne-am indragostit… Ne intoarcem la magazin, zambim simtind bucuria posesiei si anticiparea placerii purtarii. Acel lucru este acum al nostru. Il luam acasa, pe drum privim de cateva ori in punga, il punem cu grija pe un raft sau umeras, il vom pastra mereu. Este prima noastra cumparatura facuta ca adult.

 

Astazi poate nu mai avem acel ‘ceva” in garderoba, dar sigur il tinem minte si ne aducem aminte momentul achizitiei.

Eu, de pilda, imi aduc aminte de primul meu ruj (un Estee Lauder intr-o culoare tragica, dar care mi se parea fabuloasa la momentul respectiv) – cumparat din salariul primului meu job din facultate -, dar si de prima mea pereche de pantofi stiletto cumparati la 21 de ani (o pereche Bally, din cea mai frumoasa piele intoarsa gri, al caror toc l-am rupt in grilajul scarilor rulante al metroului bruxellez) si primul meu pulover de casmir (Benetton), luate cand am avut primul job serios. Au trecut multi ani de atunci…

Spuneti-mi, voi ce fel de amintiri “vestimentare” aveti? Care au fost primele voastre piese – rochii, esarfe, parfumuri, sandale – cumparate din primele salarii? Inca le mai aveti in dulap?

PS: Locurile la Style Masterclass-ul din 25 aprilie se ocupa mai repede decat am anticipat! Daca va numarati printre cele care se simt frustrate, dezorientate, deznadajduite sau lipsite de inspiratie in fata propriei garderobe, acesta ar fi primul pas spre claritate stilistica, ordine in garderoba si discernamant la shopping Va astept emailurile la inscrieri(at)imagematters(punct)ro.

 


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea