Stil

#vestimentatie vara #haine aer conditionat #haine canicula

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum ne imbracam sa rezistam caldurii de afara si aerului conditionat dinauntru

Ne inchipuim o zi caniculara de vara, in care simti cum respiratia ti se opreste odata ce pasesti afara din cladirea de birouri, unde ai degerat la prea putine grade Celsius mentinute de aparatul de aer conditionat si dorintele colegilor. Daca nu cazi la invoiala cu ei (si, de obicei, nu se intampla) sa pastrati o temperatura normala, cum faci fata vestimentar acestui soc termic impus…

Poti sa lucrezi de la o terasa, daca tipul tau de job permite, daca esti freelancer sau, pur si simplu, un functionar rebel. Insa, daca variantele mai inainte mentionate nu pot fi accesate, inca, de toata lume, uneori, gasim solutii care mai de care mai placute ochiului prin care sa ne adaptam tinuta.

Pleci de acasa cu pantaloni subtiri din tercot si o bluza, sa zicem, ce faci cand pe la mijlocul zilei spatele iti e inghetat si te lupti cu pielea de gaina si stranuturile? Stiu despre ce vorbesc, am patimit cateva veri, intr-un birou, cu aparatul de aer conditionat in cap si colegi extrem de caldurosi.

1. Camasa cu maneca lunga

E simplu, o sufleci cand iti e cald si ii lasi in jos manecile cand iti e frig. Daca mai este si din fibre naturale, mai mult de 50 %, atunci sa stii ca dilemele tale termice se regleaza de la sine, caci bumbacul de buna calitate, inul, chiar vascoza tin de cald cand afara e frig si lasa aerul sa circule, creeaza senzatia de racoare.

2. Esarfa mare din bumbac sau un tricot subtire

In functie de partea mai sensibila atinsa de suvoiul de aer rece poti s-o infasori la gat, sa-ti apere ceafa, sau sa-ti acoperi bratele, spatele sau sa ti-o intinzi peste picioarele goale. E de preferat sa o lasi intr-un sertar la birou si sa o accesezi la nevoie.

3. Cardiganul

Incepe sa sune ridicol, a nebuna care se teme de aerul conditionat. Ce-i drept o cam fac, mai ales cand este pe 15-16 grade, iar afara ne asteapta peste 35. Mi se pare halucinant ca cineva vrea sa stea intr-un frigider inauntru si sa se supuna unui soc, cand iese afara.Insa, sa ne preocupam de haine si rezolvam dilema cu un cardigan. Tine de cald, il poti scoate daca ai o intalnire si nu vrei sa transpiri cat gesticulezi pentru a-ti prezenta raportul, il poti tine pe umeri daca stai in spatele calculatorului intr-un birou glaciar.


 

Mai multe sugestii gasesti aici.

Sursa foto: Hepta.ro, popsugar.de, pinterest, aliexpress.com, suttonrowe.wordpress.com, shopmerakimoon.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Gabi Urda