Stil

#haine lejere vara #tesaturi canicula #garderoba canicula

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

 Stiu ca suntem in mijlocul perioadei din an in care simti ca asfaltul se topeste, aerul este dens si cald si static, iar tot ce iti doresti este sa stai sumar imbracata (cel mult in lenjerie), eventual intr-o incapere cu aer conditionat… Dar…suna ceasul! Trebuie sa te trezesti din visul tau nud si sa te imbraci pentru a intampina inca o zi fierbinte de vara. Atunci cand zona de confort este de mult depasita nu doar datorita temperaturilor mari, dar mai ales din cauza umiditatii care face aerul apasator si amplifica senzatia de caldura, garderoba iti poate fi de un real folos.


Sunt cateva aspecte de care este bine sa tii cont cand te imbraci in zilele calduroase, extrem de calduroase:

1. Alege tesaturile usoare si care lasa pielea sa respire

Atentie, vorbesc despre textilele prin care circula aerul, care au intre batatura si urzeala mici spatii prin care pielea sa poate face schimb cu atmosfera, sa lase transpiratia (naturala, de altfel), sa se evapore, nu sa fie inchisa si maturata :).


Tesaturile naturale creeaza un mediu propice pentru  mentinerea sanatoasa a pielii: in, bumbac usor, lana (vorbesc de tesaturile, mai ales din costumul barbatesc, de lana tesuta in fire subtiri), ramie (un soi de urzica), ba chiar si rayon sau vascoza, care sunt niste produse din celuloza.


Si hainele usoare din poliester pot fi o solutie, insa tendinta este, mai ales daca umbli prin soare sa te supraincalzesti, sa transpiri abundent, iar fibrele plasticoase sa creeze un mediu propice bacteriilor. Astfel, transpiratia ajunge sa miroasa si mai puternic si sa fie si mai abundenta.

Matasea odata udata/transpirata are tendinta de a se increti inestetic si de a retine mirosurile, astfel ca este bine sa o abordati daca stiti ca ajungeti repede intr-un loc cu aer conditionat.


2. Haine care stau departe de corp


Nu inseamna neaparat haine foarte largi, in care pari ca te pierzi, ci, mai ales, haine lejere, confortabile, care nu te strang in nici un fel. Evitati, in astfel de zile fierbinti sa purtati centuri late, sa creati straturi pe care le bagati in pantaloni sau fusta.


Ati observat, asa ca mine, ca betelia fustei sau a pantalonului este suficienta, nu mai vreti inca un strat. Daca va doriti talie, atunci mai bine va legati bluza, o innodati sau o bagati asa doar un pic, cat o batistuta de fetita in betelia pantalonului. Ori, luati bluze mai scurte, care se opresc mai sus in talie.
 

Iata aici si alte recomandari vestimentare care te ajuta sa faci fata mai usor zilelor fierbinti de vara.

Sursa foto: Pinterest

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Gabi Urda

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea