Stil

#accesorii vara # fusta birou #fusta #rochii vara # haine vara # haine birou

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum te imbraci vara la birou

Astept vara pentru picioarele goale, pentru soarele si pielea aramie si pentru tesaturile care lasa aerul sa circule. Asadar, aruncati o privire in dulap si separati malurile vacantei de cele ale biroului, caci tinutele, chiar de rareori (in casul friday) se mai intersecteaza, sunt diferite.

Schimbarile permise

Cu cat temperatura in termometre creste, cu atat mai tare avem tentatia de a dezgoli mai multa piele. Insa, in orice birou, oricat de creativ si flexibil vestimentar, pantalonii scurti, micro mini-urile, bretelele spaghetti, slapii si costumele de baie sunt privite cu indoiala si criticate (uneori pe la spate, si asa haina prost aleasa va saboteaza cariera).

Tesaturi naturale, usoare, fluide

Daca ne-am saturat de stofe grele, calduroase, a venit vremea bumbacului, a inului, a voalurilor, a matasii. Cautati sa va simtiti confortabil din punct de vedere termic in haine, sa nu suferiti de caldura. Fibrele naturale lasa aerul sa circule prin haine si pastreaza racoarea, astfel nu veti transpira excesiv.

Evitati materialele sintetice, care arata ieftin, va incalzesc, pastreaza mirosurile corporale.

Culori deschise

Negrul, bleumarinul, brunurile, parca ingreuneaza vizual si, atat le-am imbracat pe vreme rece, incat abia asteptam o briza de alb, rose, caisa, galben pai, menta, turcoaz. Parca inul si voalurile arata mai bine pe pastel, cum tricourile racoroase de bumbac imi fac cu ochiul daca-s ivorii sau alb cretat. Parca e mai suportabila ora peste program intr-o rochie cu imprimeu discret floral si sandale galbene.

Rochii si fuste

E cald si temperatura ar putea fi un motiv suficient de puternic pentru a iesi din pantaloni. Acum e momentul pentru rochii colorate din stofa, structurate, cu tinuta, fuste pencil pentru birourile formale sau chiar fuste cu clini, fuste midi vaporoase, rochii din bumbac uni pentru birourile creative.

Un pic de piele

Bluzele, rochiile fara maneca arata decent si elegant daca sunt confectionate din materiale pline. Daca va aratati umerii, atunci renuntati la decolteu, la a va arata picioarele sau la tocuri foarte inalte. Pastreaza totusi un cardigan sau un sacou in sertar pentru intalnirile neprevazute.

Daca picioarele sunt punctul dumneavoastra forte, apoi, nu le ascundeti la plaja, la rendez-vous, la cina cu amicele, insa la birou aratati-le cu masura – pana la genunchi sau putin deasupra lui e “profesional” acceptat. Profesionalismul este o carte de vizita si nu tonusul muscular. Pentru banci sau alte institutii cu o conduita vestimentara rigida, chiar si vara este cerut un ciorap. Stiti ca nu-i suport pe cei culoarea piciorului, dar de nevoie i-as inlocui cu unii putin roze (pentru cele cu pielea alba) ori cu cei foarte transparenti.

Accesorizeaza, schimba pantofii si geanta

O tinuta se schimba cat ai clipi daca purtam pantofi de zi sau de seara, daca avem sandale cu talpa joasa sau stiletto. Asadar, doamnelor si domnisoarelor, cumparati-va pantofi colorati, cu personalitate, cu tocuri comode, pe care sa-i purtati cat e ziua de lunga la birou. Si va rog sa renuntati la a va asorta geanta cu pantofii, a purta bijuteriile in set si a cumpara vara pantofi si geanta albe.

Tocurile kitten heels (pana in 7 cm), sandalele metalizate, gentile rigide in culori intense, bijuteriile vintage, cele de designer, mostenirile de la mama, bunica, curelele colorate, toate asteapta sa faca parte din tinuta voastra de birou.

Despre schimbarile nepermise la birou citeste aici.

Date de contact:
Gabi Urda
consultant de comunicare si stilist personal
Web: gabiurda.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Gabi Urda

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea