Stil

#pantaloni scurti #pantaloni femei #accesorii pantaloni

Expertul Acasa.ro, designerul Iulia Dima: Pantalonii scurti, intre interzis si must have

In anii 1800, la Paris, femeilor le era interzis sa poarte pantaloni, era necesara o autorizatie speciala, pentru ca pantalonii erau nu doar un insemn al puterii masculine, dar si al separatiei dintre genuri. O femeie care purta pantaloni era acuzata de incalcarea codului vestimentar.

Iata ca actrita Sarah Bernhardt zdruncina acest tablou social, fiind prima femeie care a defilat in pantaloni prin Paris, ca mai tarziu, in anii 1910 acestia sa tina loc de costum de baie pentru plaja.

In 1929, Coco Chanel impune pe piata pantalonii evazati.

Si Marlene Dietrich si Katharine Hepburn si-au asumat riscul de a sparge monopolul barbatilor asupra pantalonilor prin "erotizarea” lor, transformandu-i in arma femeii fatale.

Sursa foto: historyandwomen.com

In 1966, designerul Yves Saint Laurent a confectionat un costum special de seara destinat femeilor, si, ca urmare, in 1970, societatea a permis femeilor dreptul de a se imbraca dupa voie. Este vremea miscarii hippie si a stilului rebel.

thevocab.wordpress.com

Tendinte 2013 in materie de pantaloni scurti

Piesa de rezistenta din garderoba femeii moderne, pantalonul scurt, este potrivit pentru multe ocazii. Perfecti pentru zilele toride de vara, se pot purta in vacanta, in look-uri casual, la o iesire “smart” sau chiar la office.

Vara 2013 propune o gama varianta de modele de pantaloni scurti, confortabili si practici, cat si un style delicat, ladylike, dar si elegant-masculin, care ofera femeii un plus de atitudine, iar tesaturile predominante sunt denimul, bumbacul, dantela, matasea sau pielea. Ii putem purta intr- o singura culoare sau in combinatii cromatice vii.

Sursa foto: new-fashion-italy.eu

 Daca nu ai curajul sa porti culori stralucitoare, poti incepe mai intai cu o pereche de pantaloni monocromi, mai cuminti, eleganti. In acest caz, ei vor fi combinati cu bluze sau topuri diferite cromatic, pentru un look tineresc si la moda.

Este, de asemenea, sezonul imprimeurilor florale si geometrice, dungilor, animal sau camuflaj.

Adecvat unui look elegant si feminin, poate pentru un cocktail, se poate opta pentru modelele mai largi, sau cu talia inalta, retro-style sau o fusta-pantalon scurta, toate realizate din tesaturi delicate precum vascoza, matasea, dantela.

Pentru un look glamour, alege pantaloni scurti de culoare sau cu textura metalica sau tesaturi cu aplicatii de margele, paiete, broderie. Ideea este sa fie centrul de interes din ansamblul vestimentar, evidentiat prin stralucirea, cat si executia impecabila a produsului. In acest caz, trebuie aleasa foarte bine proportia de accesorii.

Cu ce pot fi accesorizati

Costumul cu pantaloni scurti este unic, potrivit pentru vremea calda in acest an. Sacoul si pantalonii scurti se potrivesc de minune cu o bluza, pentru un aspect elegant, stilul rafinat ramanand necompromis.

De asemenea, pantofii, curelele, geanta, ochelarii de soare si esarfele sunt acele elemente decorative importante pentru asocierea pantalonilor scurti intr-un mod potrivit

Purtati cu sandale sau pantofi cu toc, pantalonii scurti pot face picioarele sa arate mult mai suple. Dar si incaltamintea joasa este potrivita in combinatia pantalonilor scurti de vara. Pentru niste glezne mai groase, alege o pereche de cizme de vara.

Totul depinde doar de imaginatia ta! Noi te asiguram ca poti opta cu incredere pentru pantalonii scurti de vara!

Iulia Dima

Fashion designer

iuliadima.com

facebook.com/IuliaDimaDesign

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Iulia_ Dima

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea