Stil

#greseli #pensat #forma #sprancene #culoare #penseta #grosime

Expertul Acasa.ro, consultantul de imagine Anca Ioana Marin: 6 greseli frecvente in pensatul sprancenelor

De-a lungul timpului, sprancenele au devenit obiect de decor mai mult ca orice alta trasatura a fetei umane. Au fost arcuite elegant, tunse, vopsite, impodobite sau “chinuite” cu piercing-uri, iar, mai nou, repigmentate cu ajutorul machiajului semipermanent.

Informatii despre modificarile si infrumusetarea sprancenelor femeilor ne parvin in diferite forme inca din Antichitate. Arheologii au descoperit in mormintele antice din Creta, Egipt, Grecia sau Roma adevarate “truse de machiaj” complete care dispuneau de instrumente miniaturale de pensat si tuns, alaturi de mici cutii cu pigment destinat vopsirii sprancenelor.

Daca in Grecia si Roma Antica, sprancenele erau lasate sa creasca in toata splendoarea lor, in timpul Evului Mediu, femeia ideala era cea cu frunte foarte inalta si sprancene extrem de subtiri si decolorate, lipsite de culoare, foarte palide, frumusetile acelor vremuri ar fi azi considerate, in cel mai bun caz, lipsite de personalitate si sex appeal.

Acelasi tip de sprancene o sa-l regasim in anii 1915-1930, dar mai inchise la culoare, inca un semn ca moda se reinventeaza continuu.

Sprancenele au evoluat in functie de moda timpului, iar odata cu aparitia cinematografului, stilul de machiaj, deci si sprancenele au fost “copiate” de la vedetele epocii si insusite de frumoasele acelor vremuri.

In anii '20, asa-numita epoca  a jazz-ului, femeile isi penseaza excesiv sprancenele, de multe ori in totalitate (cu riscul de a nu mai creste) si le redeseneaza in functie de look-ul pe care vor sa il obtina, astfel de la chintesenta ideii de flapper, Clara Bow pana la blonda icon a acelor ani, Jean Harlow, sprancenele sunt ba arcuite a mirare, ba descendente, indicand o femeie sofisticata.

Aceasta perfectiune a frumusetii feminine se pastreaza si in anii `30, `40 apoi sprancenele incep sa se apropie de forma pe care azi o numim clasica, adica spranceana arcuita, care indica o femeie mai independenta.  Acest tip de spranceana  are elemente la care putem “lucra” pentru a modifica expresia dorita.



Pentru ca sprancenele sunt liniile de expresie ale fetei si elementul de baza al mimicii putem interveni la urmatoarele elemente:

  • Forma sprancenei – da expresia generala - unghiul drept indica o anumita agresivitate, in timp ce o linie curba da o expresie mai blanda.
  • Culoarea – cu cat e mai inchisa, cu atat accentueaza expresia pe care am creat-o. Cu cat este mai deschisa, cu atat atenueaza expresia. Culoarea trebuie sa fie identica cu cea a parului, daca parul nu e un brun neutru. De exemplu, pentru parul roscat, sprancenele trebuie sa fie acelasi tip de roscat.
  • Grosimea sprancenei –  daca este mai mare, atunci accentueaza caracterul viril, daca sprancenele sunt mai subtiri, ele sunt mai feminine.
  • Panta generala – aici este vorba despre sprancenele care, in mod natural, sunt ascendente sau descendente. Cele ascendente indica mirare, iar descendente - tristete, depresie.
  • Desimea sprancenei – se respecta evantaiul natural de la capat si, eventual, in cazul unor sprancene prea dese, se raresc.

Sursa foto: Anca Ioana Marin

Sprancenele nu sunt in mod natural simetrice, daca dorim sa le facem simetrice nu pensam in mod identic si egal la amandoua.

Cele mai frecvente greseli sunt:

1. Expresia generala – expresia poate fi data artificial si sa nu se potriveasca cu personalitatea femeii care a fost astfel pensata.

2. Pensarea excesiva –  se ridica excesiv, rezultand o expresie mirata.

3. Subtierea  –  in cazul sprancenelor foarte dese, in loc sa se rareasca, se subtiaza excesiv pana raman niste firisoare.

4. Evantaiul natural de la capat – este pensat in totalitate sau nu se intervine asupra lui

5. Culoarea – de cele mai multe ori se vopsesc intr-o culoare mai inchisa mult decat cea a parului si dau o nota de agresivitate gratuita fetei.

6. Panta generala – se intervine, desi nu este cazul.

Nu uitati, nici o alta trasatura a fetei nu este atat de usor de schimbat ca sprancenele si nici una nu produce schimbari atat de dramatice in look-ul general, deci aveti grija ca sprancenele voastre sa se potriveasca personalitatii si ideii pe care vreti sa o transmiteti prin imaginea creata.
 

Date de contact:

Anca Ioana Marin

Site: artinmakeup.ro

Email: contact@artinmakeup.ro

Tel.: 0732.849.492

 


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Anca Ioana Marin final