IT

#company of heroes #jocuri #jocuri 2013 #gta 5 #Bioshock Infinite #crysis 3 #metro last light

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Top 5 jocuri in 2013

Jocurile reprezinta o piata foarte larga si in continua crestere in zona IT, luna de luna lansandu-se nenumarate jocuri de diferite facturi, cum ar fi jocuri FPS (First Person Shooter), jocuri de strategie, jocuri de actiune sau de aventura, jocuri RPG (Role-Play Game), jocuri de simulare sau cu vehicule. Din ce in ce mai multe companii dezvoltatoare de jocuri si de motoare de jocuri apar pe piata cu idei din cele mai interesante. Chiar daca unele companii sau departamente de jocuri ale unor companiilor se inchid, industria de gaming nu a fost niciodata mai in forma.

In continuare va propun un Top 5 jocuri apreciate (nu neaparat create) in 2013:


Metro: Last Light

Joc FPS horror, dezvoltat de ucrainenii de la 4A Games, Metro: Last Light a fost lansat in Mai 2013. Jocul face parte din genul post-apocaliptic si a fost creat dupa o idee originala de Dimitri Glukhovschi. Este sequel pentru Metro 2033. Motorul pe care a fost creat este 4A Engine, dezvoltat chiar de creatorii jocului. Este disponibil pentru Microsoft Windows, PlayStation 3, Xbox 360, OS X si Linux (prin STEAM).


Grand Theft Auto V

inca din 1997 gamerii stiu de GTA, care a devenit imediat dupa lansare un hit, permitandu-le creatorilor sa lanseze aproape anual cate un sequel din serie. incepand cu GTA III, lansat in 2001, jocul a fost creat pentru experienta 3D. GTA V a fost lansat saptamana trecuta, pe 17 Septembrie. Actiunea este plasata, ca si in versiunile anterioare, in orasul fictiv San Andreas. Povestea jocului GTA V este relatata prin intermediul a trei personaje pe care jucatorul le schimba pe parcurs. Varianta online permite crearea de servere de 16 jucatori. Pana acum au fost lansate doar variante pentru platformele PlayStation 3 si Xbox 360.


Company of Heroes

Joc de strategie dezvoltat de Relic Entertainment, CoH a fost lansat pe12 Septembrie 2006, insa cu toate astea atinge inca recorduri de vanzari si recorduri de minute jucate si numar de jucatori online. PC Gamer i-a oferit, alaturi de multe alte publicatii, cel mai mare punctaj pentru genul RTS (real-time strategy). Company of Heroes a fost primul joc care a aparut cu eticheta „Games for Windows”. Actiunea este plasata in tipul celui de-al Doilea Razboi Mondial. in versiunea single player, jucatorul comanda, in functie de misiune, fie Compania Able a Regimentului de Infanterie 116 din Divizia 29 de Infanterie, fie Compania Fox a Regimentului de Infanterie 506 a Diviziei Aeropurtate 101, ambele apartinand Armatei SUA. Pana acum CoH au fost vandut in mai mult de 4 milioane de copii in intreaga lume.


Bioshock Infinite

Desi este cea de-a treia parte a seriei Bioshock, Bioshock Infinite nu pastreaza linia epica a primelor doua parti. BI imbina atmosfera Americii inceputului de secol XX cu Inteligenta Artificiala si cu efectele manipularii continuumului spatiu-timp. Panoplia de arme si puteri speciale ale personajului Booker DeWitt este larga, iar jocul poate fi jucat si in modul BI 1999, in care deciziile luate de jucator aveau un impact mai permanent asupra actiunilor ulterioare. Jocul a fost creat pe motorul Unreal Engine 3, dezvoltat de compania Epic Games.


Crysis 3

Cu siguranta jocul favorit pe 2013, Crysis 3 este sequel pentru Crysis 2, dezvoltat de Crytek, compania care a dezvoltat si motorul CryEngine folosit pentru crearea mai multor jocuri FPS. Jocul a fost lansat in Februarie 2013 (SUA si Canada, Europa, Australia )si in Martie 2013 (Japonia). Ca si in partile precedente, eroul poate utiliza mai multe arme si abilitati speciale, printre care se numara si cea de stealth, un fel de cvasi-invizibilitate, care insa poate fi utilizata pe perioade scurte in joc. Platformele pentru care a fost lansat sunt Microsoft Windows, PlayStation 3 si Xbox 360. Majoritatea publicatiilor din domeniu au evaluat jocul la punctaje de peste 8,5 creand astfel un punctaj mediu foarte ridicat. Din acest motiv Crysis 3 este considerat cel mai bun joc al anului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Ovidiu Leonte

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea