Sanatate

#produse confiate #legume congelate #conserve

Expertul Acasa.ro, nutritionist Liana Contiu: Produse confiate, congelate sau conserve - pe care sa le alegem si pe care sa le evitam

Timpul nu ne permite sa ajungem zilnic la cumparaturi si de aceea nu putem mereu sa ne aprovizionam cu produse proaspete. Alteori vrem sa includem in meniul nostru produse care sunt in extrasezon. Indiferent de situatie alimentele conservate sunt la indemana in magazine si aproape de fiecare data se afla pe lista noastra de cumparaturi.


Produsele confiate
se deosebesc fata de cele uscate (care sunt doar deshidratate) pentru ca au in continut  sirop de glucoza. Chiar daca au un continut ridicat de zahar daca sunt respectate standardele de calitate la preparare isi pastreaza si proprietatile nutritive. De obicei sunt folosite la prepararea deserturilor sau ca si gustari. O alternativa mai sanatoasa o reprezinta produsele deshidratate insa in cantitati moderate si alegand un produs de calitate pot fi consumate ocazional.


Conservele sunt o alegere rapida cand vine vorba de prepararea unei mese. Acestea nu sunt o alegere atat de nesanatoasa cum suntem de multe ori tentati sa credem. Depinde doar de felul in care sunt preparate (sterilizarea termica e o metoda potrivita). Si aici este foarte important sa alegem produse de inalta calitate. Conservele de peste sunt o alegere rapida si sanatoasa. Categoric nu putem substitui produsul natural cu o conserva, dar  sunt potrivite pentru zilele aglomerate cand nu avem timp sa ne preparam mancarea.


Produsele congelate

Fructele si legumele congelate corespunzator isi pastreaza toate proprietatile nutritive. in felul avesta ne putem bucura de beneficiile lor chiar daca sunt in extrasezon. Este foarte important sa le gatim imediat dupa ce le scoatem de la congelator , sa nu le decongelam inainte pentru ca isi pierd in proprietati.

Sursa foto: ourpantry.blogspot.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Liana Contiu