Ce trebuie sa contina o salata?
Vegetale proaspete si de sezon. Profitati de varietatea de legume pe care le gasiti in piete. Cumparati doar cantitati pe care le puteti consuma rapid pentru a evita sa le tineti mult timp in frigider. Ce e important e sa spalati intodeauna produsul inainte de consum.
- Alimente cu aport de proteina cum ar fi: carne, peste, oua sau branzeturi sau proteina vegetala (ciuperci, mazare, naut, fasole etc.).
- Grasimi sanatoase: fructe oleaginoase, avocado, seminte etc.
- Condimente din plante aromatice
Incercati ca sa evitati sosurile sau sa incercati sa folositi un sos de iaurt cu condimente (busuioc, oregano etc.). Nu folositi multe ingrediente, pentru a nu consuma mai multe calorii decat este nevoie. Si cel mai important e sa ne pregatim salatatele acasa, nu sa le comandam de la diferite restaurante pentru a avea controlul asupra calitatii si cantitatii ingredientelor. Dupa cum se stie, salatele din meniul restaurantelor sunt adevarate bombe calorice.
Sugestia mea de salata:
Pentru ca este post am ales o salata fara proteina animala, dar bogata in fibre si proteine valoroase de origine vegetala (fasolea): salata de fasole cu seminte si legume.
Ingrediente: fasole boabe fiarta, ceapa, morcov, salata verde, o lingura de mix de seminte (seminte de in, chia, bostan, floarea soarelui); o lingura de ulei de masline.