Sanatate

#ulei esential de rozmarin #prevenire imbolnaviri #fistic #mar

Expertul Acasa.ro, Florentina Opris: Trucuri care tin bolile departe

Este important sa prevenim aparitia diabetului, a bolilor de inima, sa controlam tensiunea, sa intarim sistemul imunitar, sa avem un colesterol in limite normale si sa ne pastram o conditie fizica buna. Aveti la indemana cateva trucuri de care va puteti folosi.
 

Mancati marul cu coaja ca sa beneficiati de toate vitaminele si mineralele existente in acest fruct, decojindu-l nu faceti decat sa indepartati in proportie de 80% aceste substante.

Mirositi lavanda si rozmarin pentru a intari sistemul imunitar si a controla tensiunea. Acest lucru reiese dintr-un studiu efectuat pe voluntari care au mirosit ulei esential de lavanda si rozmarin zilnic timp de 5 minute, iar urmarea a fost ca nivelul de cortizol responsabil cu presiunea arteriala mare a scazut.

Fisticul in salata este un aliat pentru un colesterol mai mic. Consumati zilnic 50 g de fistic crud presarat pe salata in loc de sos care contin doar 200 de calorii si puteti reduce nivelul colesterolului.

 

Mergeti zilnic cel putin 30 de minute. Astfel consumati calorii, puneti la treaba mai multe organe, printre care inima, plamanii, sistemul nervos, sistemul circulator, dobanditi o conditie fizica buna si va mentineti greutatea in limite normale. Viteza de mers poate servi la identificarea persoanelor in varsta cu risc crescut de diverse afectiuni, care ar trebui sa fie in mod normal de un pas pe secunda. Dupa varsta de 60 de ani se poate determina starea de sanatate si cu ajutorul vitezei de mers.

Consumati cereale integrale zilnic, in special ovaz, care are proprietatea de a dezlipi colesterolul de pe vasele de sange.

Date de contact:
Florentina Opris
Realizatoare de emisiuni de sanatate & miscare
Presedinte Asociatia Pentru O Viata Sanatoasa
E-mail:
florentina@florentina.ro
Web:
florentina.ro; alegesafiisanatos.ro
facebook.com/florentina.opris


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Florentina Opris

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea