Sanatate

#tesut adipos # aripioare #ghemuiri #exercitii aripioare

Expertul Acasa.ro, Florentina Opris: Scapati de aripioare!

Tesutul adipos in exces este inestetic, iar pentru asta trebuie sa luati masuri cat mai repede cu putinta. Trebuie doar sa urmati cativa pasi.

 

Asigurati-va ca zilnic aveti la fiecare masa o leguma cruda pentru aportul de fibre care da senzatia de satietate si ajuta digestia. Feriti-va de alimente care contin grasimi ascunse (produse de cofetarie, patiserie, biscuiti, napolitane).

Masajul si automasajul reprezinta un remediu excelent. Puteti folosi sucitorul pentru a masa acea zona. In felul acesta, activati circulatia si ajutati procesul de eliminare a tesutului adipos.

Incepeti programul de miscare cu o incalzire. Timp de 5 minute, alergati pe loc, continuati cu o miscare in balans al picioarelor in stanga si dreapta din alergare usoara, apoi efectuati 30 de ghemuiri in ritm alert. Continuati cu aceste exercitii specifice zonei soldurilor.

Pe o saltea, culcati-va pe partea laterala a corpului, cu mana dinspre podea indoita. Piciorul dinspre podea este indoit, de asemenea, iar celalalt tineti-l drept, cu varful intins. Veti face ridicari laterale cat mai inalte posibil si cat mai rapide, insa la coborare nu atingeti podeaua.  Puteti face serii de cate 50 de astfel de exercitii pe partea stanga, apoi pe partea dreapta.

Din stand cu picioarele departate cam la 30 cm, indoiti genunchii usor si rezemati mainile pe spatarul scaunului. Impingeti soldul drept spre inainte si reveniti la pozitia initiala. Faceti acelasi lucru cu soldul stang. Picioarele trebuie sa ramana pe loc. Aceasta este o miscare de torisune a soldurilor.

 

Stati in genunchi, asezate pe calcaie si puneti mainile in solduri. Ridicati putin posteriorul de pe calcaie si asezati-l pe sol in partea stanga, apoi pe cea dreapta. Pentru a va ridica, contractati muschii fesieri. Miscarea trebuie sa fie ca un balans de la dreapta spre stanga revenind la pozitia initiala. In tot acest timp, spatele trebuie sa ramana drept.

 

 

Mai multe sugestii despre cum sa aveti un stil de viata echilibrat gasiti in cartea "Trup si suflet sanatos si frumos".

Date de contact:
Florentina Opris
Realizatoare de emisiuni de sanatate & miscare
Presedinte Asociatia Pentru O Viata Sanatoasa
E-mail:
florentina@florentina.ro
Web:
florentina.ro; alegesafiisanatos.ro
facebook.com/florentina.opris

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Florentina Opris

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea