Sanatate

#alimente-minune #rodie #grau #ulei masline #orz #alimente medicament

Expertul Acasa.ro, Florentina Opris: Alimente-medicament

De ce sa luati medicamente cand puteti sa beneficiati de efectele spectaculoase ale alimentelor pentru a avea un organism sanatos?
 

Graul - o dieta bogata in cereale integrale este extraordinara, deoarece creste nivelul de energie din corp si totodata scade riscul de diabet de tip II, pietre la rinichi si alte probleme de sanatate.

Orzul – este extraordinar pentru sanatatea intestinala si poate sa reduca nivelul colesterolului, dar si riscul de cancer la colon, diabet de tip II (in special daca este consumat cu regularitate).

Strugurii (vita-de-vie) – protejeaza organismul uman de colesterolul “rau” si ofera protectie impotriva bolilor cardiovasculare.

Smochinele – ne pot ajuta sa scadem in greutate si sunt o sursa majora de calciu, protejand densitatea oaselor.

Rodia imbunatateste circulatia sangelui in organism, reduce riscul de cancer la san si domoleste simptomele de artrita.

Uleiul de masline contine numerosi antioxidanti, “produce” colesterolul benefic pentru om, protejeaza impotriva cancerului la colon, lupta impotriva gastritei si a altor probleme la stomac.

Mierea este antivirala, antibacteriana si antifungica. Este un hidratat natural ce intra in compozitia produselor cosmetice hidratante (creme, lotiuni si balsamuri).

Varza murata protejeaza mucoasa tractului gastrointestinal de formarea ulcerului si contribuie la tratarea ulceratiilor. Inlesneste arderea grasimilor, elimina toxinele, stabilizeaza tensiunea arteriala si contine substante anticancerigene care blocheaza formarea si cresterea animalelor.

Nucile impiedica ingrosarea arterelor si previn bolile de inima. Opt nuci pe zi va tin arterele flexibile, inima sanatoasa si previn aparitia acccidentului vascular cerebral.

Ulieul de oregano este minunat. Se foloseste pentru intepaturi, infectii, furuncule, acnee, psoriazis, negi, iritatii de piele, micoze. Se aplica doar cateva picaturi de ulei de oregano si se freaca bine zona afectata pana la absorbtia in piele. Se adauga cateva picaturi de ulei in sapunul lichid sau in gelul pentru dus. Se poate adauga si in sapunul lichid pentru maini.

In caz de rani pe piele, negi, furuncule sau acnee se aplica ulei pana la saturatie si se freaca bine pe piele. In cazul ranilor sau furunculelor se acopera apoi cu un plasture.

Dinti si gingii: pentru a dezinfecta si deparatiza total zona bucala, pentru a trata sau preveni paradontoza se pun cateva picaturi de ulei de oregano pe periuta de dinti in loc de pasta si se freaca dintii. In caz de infectii la gingii se freaca gingiile cu cateva picaturi.

Par: in caz de scalp infectat cu o ciuperca, in caz de matreata, iritatii ale scalpului se adauga cateva picaturi in sampon inainte de spalarea parului. Se lasa pe par samponul astfel preparat pentru cateva minute, dupa care se clateste.

Herpes: cate 1-3 picaturi in zona afectata de 2-3 ori pe zi.

Aromoterapie: datorita mirosului placut si patrunzator, dar si a nenumaratelor proprietati benefice, se recomanda cateva picaturi de ulei de oregano intr-un vaporizator, si astfel se purifica aerul de virusuri, bacterii etc.

Igiena intima: cateva picaturi de ulei de oregano in apa calda pentru baia de sezut ajuta la eliminarea problemelor legate de un spectru larg de ciuperci (inclusiv Candida).

Mai multe sugestii despre cum sa aveti un stil de viata echilibrat gasiti in cartea "Trup si suflet sanatos si frumos".

Date de contact:

Florentina Opris

Realizatoare de emisiuni de sanatate & miscare
Presedinte Asociatia Pentru O Viata Sanatoasa

E-mail: florentina@florentina.ro
Web:
florentina.ro; alegesafiisanatos.ro

facebook.com/florentina.opris

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Florentina Opris

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea