Sanatate

#legume #drenaj limfatic #fructe de mare #fructe #detoxifiere # cura detoxifiere #detoxifiere legume

Expertul Acasa.ro, Elisabeta Ratiu: Cura intensa de detoxifiere cu legume

Detoxifierea organismului trebuie facuta periodic, pentru ca, din cauza produsilor de metabolism, a alimentatiei, stresului, lipsei sportului si ritmului haotic de viata, organismul se impregneaza cu toxine, acestea acumulandu-se mai ales in tesutul adipos. Asadar, daca aveti un surplus de kilograme, este cazul sa ii acordati toata atentia si multa rabdare procesului de slabire, o slabire corecta si eficienta putand dura chiar peste un an, in functie de gradul surplusului de kilograme si eventual de boli asociate poate dura si mai mult, dar beneficiile sunt mult mai importante.

 

Nu apelati la curele drastice de slabire, ci mai degraba abordati un stil de viata sanatos! Va propunem o cura de detoxifiere pentru toamna pe care o puteti tine una sau chiar doua saptamani, daca daca va simtiti bine.

Curele de detoxifiere trebuie facute semenstrial sau chiar o data la trei luni, in functie de stilul de viata. Daca va stiti cu o alimentatie haotica sau loc de munca in mediu toxic puteti face cura de detoxifiere in fiecare anotimp, de nu, primavara si toamna puteti tine o cura de detoxifiere.

  • Daca sunteti fumatori, reduceti din timp tigarile, fiindca in timpul curei fie nu fumati deloc, fie nu depasiti 5 tigari pe zi, dar atentie, chiar si de la o tigara va poate fi foarte rau.
  • Trebuie sa consumati trei litri de lichide pe zi. Este important sa beti mai mereu ceva, sa aveti sticla de lichide dupa voi sau cana plina mereu pe birou. Nu neglijati aspectul hidratarii, este deosebit de important sa eliminati toxinele care sunt eliberate in sange in timpul curei, concentratia acestora nu trebuie sa creasca mult, fiindca va poate fi rau, puteti avea stari de ameteala, asadar hidratati-va!
  • Trebuie sa aveti la indemana cateva cuburi de zahar alb. Pentru ca organismul este obisnuit sa primeasca zaharuri din exterior prin alimentatie, ci nu sa le procure singur la nivelul ficatului, este posibil sa aveti in prima zi de legume exclusiv caderi ale glicemiei, cu senzatie de ameteala, caldura, tremur. Luati repede doua-trei cuburi de zahar cu un pahar de apa, apoi asezati-va astfel incat sa va relaxati si sa va linistiti. In mod normal, daca va hidratati suficient, nu fumati si respectati criteriile din acest paragraf nu trebuie sa aveti niciun fel de probleme, dar la cea mai mica abatere...

 Reguli

  • Asigurati-va ca reusiti fie sa nu mai fumati, fie sa mentineti maximul de 5 tigari pe zi;
  • Scoateti din alimentatie: grasimile, carnea grasa, mezelurile, mancarurile prajite de orice fel, cafeaua, toate fainoasele (patiserie, macaroane, orez, cartofi, biscuiti etc.), cu exceptia painii, din care aveti voie cinci felii pe zi.
  • Mancati cinci fructe pe zi si obligatoriu cateva legume, eventual o salata.
  • Mancati in fiecare dimineata un iaurt, puteti inlocui cafeaua cu ceai verde indulcit cu miere, contine multa cafeina pentru a va asigura trezirea corticala;
  • Beti minim o cana de lapte pe zi;
  • Eliminati orice fel de lichid, alcool, aveti voie doar: fresh de fructe facut in casa, ceaiuri de orice fel indulcite cu miere si eventual cu lamaie, limonada cu miere, citronada, lapte, apa plata.
  • Nu aveti voie condimente de niciun fel, doar sare si piper;
  • Nu aveti voie conserve de niciun fel, nici legume conservate, nici carne sau alte preparate sau plicuri de supe, nimic la plic sau la conserva.


In saptamana aceasta puteti manca cat doriti cantitativ, dar doar legume, fructe, lactate, carne de pui, peste, curcan, fructe de mare, preparate fara condimente si ulei (la gratar, la cuptor, cu legume, salate cu legume crude si branza si cuburi de carne, dar fara ulei, preparate fierte precum ciorbe, supe, mancaruri, garnituri, branzeturi si iaurturi, fructe).

Abia dupa terminarea curei de detoxifiere va puteti reapuca de fumat daca este cazul si puteti consuma si alcool. Nu consumati alcool in timpul curei, numai un strop va poate da stari grave de ameteala, de rau. Nu incalcati nicio regula daca ati hotrat sa urmati aceasta cura, pentru ca ficatul va trebui sa metabolizeze toxinele mobilizate in sange si rinichiul sa le elimine (de aici necesitatea consumului mare de lichide), asadar orice suprasolicitare poate functiona precum picatura care a umplut paharul.

 

Mentinere

Stabiliti o zi pe saptamana in care sa mancati doar legume si fructe crude, fara niciun fel de adaosuri, iar ca lichide consumati doar apa plata, 2-3 litri in acea zi. De exemplu, puteti alege Lunea.

Va recomandam sa efectuati in timpul dietei detoxifiante sedinte de reflexoterapie de doua ori/saptamana sau sedinte de drenaj limfatic manual 90 minute, una-doua sedinte/saptamana pentru rezultate uimitoare!

Elisabeta Ratiu 
Consultant tratamente corporale

BETTYBLUE UNIRII
Piata UNIRII – Str. Baia de Fier nr. 10 et 1
Tel: 0213141925/ 0727 76 7008
bettybluesalon@yahoo.com

BETTYBLUE VICTORIEI
Piata VICTORIEI- Calea Victoriei nr. 204 
Tel: 0216503871/ 0733 319 447
bettybluevictoriei@yahoo.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Elisabeta Ratiu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea