Sanatate

#suc de patrunjel #cura detoxifiere patrunjel #detoxifiere #patrunjel

Expertul Acasa.ro, Elisabeta Ratiu: Cura de detoxifiere cu patrunjel - cum se tine si cat dureaza

Acumularea de toxine se resimte prin starea de oboseala care ne cuprinde, de irascibilitate, nervozitate, pierderea atentiei si scaderea capacitatii de memorare, insomnii sau somnolenta, dureri de cap frecvente si diverse alte dereglari ale ritmului normal de viata.

Tocmai de aceea organismul trebuie detoxifiat periodic, eventual la finalul sau inceputul fiecarui anotimp. Va propunem pentru acest sezon o cura de detoxifiere usoara si foarte benefica pentru organism, care se face doar cu patrunjel.

Patrunjelul este bogat in vitamine si minerale, continand vitaminele A, C, E, complexul vitaminic B, mangan, fier, calciu, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu, sulf si iod. De asemenea, aceasta planta mai contine si unul din amonoacizii (componente ale proteinelor) cu proprietati anticanceroase, mai exact histidina.

Proprietatile terapeutice ale patrunjelului

Patrunjelul este folosit ca remediu in diverse afectiuni, cum ar fi:

  • Cresterea activitatii sistemului imun

  • Cresterea tonicitatii sistemului nervos
  • Creste rezistenta la infectii si contribuie la lupta pentru vindecarea infectiilor deja dezvoltate
  • Regleaza ciclul menstrual
  • Neutralizeaza efectele nocive ale fumatului si consumului excesiv de alcool
  • Este un bun detoxifiant al organismului

Cum puteti utiliza patrunjelul in cura de detoxifiere

Salata de patrunjel: se ia o legatura de patrunjel cu tot cu radacini si se toaca dupa preferinte intr-un castronas. Peste patrunjelul maruntit se pune dupa gust ulei de masline, zeama de la o lamaie, cativa catei de usturoi, seminte de dovleac si de susan. Se amesteca bine si se consuma la masa de pranz in fiecare zi, timp de 1-2 saptamani, avand un efect revigorant asupra organismului si fiind un bun tonic hepatic.

Sucul de patrunjel: o legatura-doua de patrunjel cu tot cu radacini se pune la robot sau se marunteste cu aparatul si se amesteca cu apa astfel incat sa se obtina un suc mai gros. Pentru un gust mai bun, il puteti combina cu alte legume si fructe, cum ar fi cu morcovi si mere, lamaie, castravete, tije de telina spre exemplu. Din sucul astfel obtinut se bea un pahar inainte de fiecare masa, nu mariti doza, caci efectele sale sunt foarte puternice. Acest suc este foarte bun in detoxifierea organismului si totodata regleaza ciclul menstrual, inlatura sindromul premenstrual, restabileste echilibrul sistemului nervos. Stoarcerea patrunjelului prin presare la rece este ideala, asadar ar fi bine sa investesti intr-un astfel de aparat daca te hotarasti sa iti schimbi stilul de viata si sa optezi pentru mai multe sucuri de legume si fructe!

Cine nu are voie sa faca o cura de detoxifiere cu patrunjel?

Aceasta cura de detoxifiere cu patrunjel le este contraindicata femeilor insarcinate sau celor care alapteaza, pentru ele fiind sufucient consumul patrunjelului din preparatele alimentare.

Recomandari esentiale

In perioada acestei diete iti recomandam sa efectuezi o data pe saptamana o sedinta de PRESODRENAJ SLIM, procedura care combina 3 sedinte in una singura, respectiv presodrenaj, electrostimulare si impachetare, ceea ce inseamna ca vei obtine detoxifiere, accelerarea metabolismului, tonifiere, imbunatatirea circulatiei sanguine si eliminarea surplusului de apa din organism.

O sedinte de presodrenaj dureaza 60 minute si se efectueaza 1 data/ saptamana. Costul unui abonament de 3 sedinte (minim recomandat pentru rezultate excelente) este de 249 lei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Elisabeta Ratiu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea