Sanatate

#alimente toamna #alimentatie iarna #curcuma #ghimbir

Expertul Acasa.ro, Elisabeta Ratiu: 10 alimente pe care sa le consumi NEAPARAT in lunile reci

Corpul nostru sufera si el odata cu schimbarea temperaturilor, iar, daca vara eliminam multa caldura, se favorizeaza transpiratia si organismul nostru se usuca putin cate putin, toamna, odata cu diminuarea temperaturilor exterioare, organismul devine rece si uscat.

Asadar aceta va avea nevoie de alimente calde si umede, pentru a se mentine cald si echilibrat.

In timpul toamnei se fac cure de smochine si struguri.

In aceasta perioada se recomanda bauturile precum vinurile vechi si generoase, siropurile, supele de legume umede si calde.

Iata ce iti propun in aceasat perioada: ghimbirul, curcuma, sfecla, lamaia.

  • Ghimbirul este digestiv si combate greata, tulburarile digestive, spasmele, aerogastrita, colica. Administrat inca de la aparitia primelor simptome, el previne racelile
  • Curcuma este un fluidizant, un dezifectant, avand un rol important in drenarea bilei. De asemenea, calmeaza senzatia de greata. Este benefic pentru tubul digestiv.
  • Sfecla rosie regenereaza sangele si ficatul, eliminand impuritatile.
  • Lamaia ajuta la evacuarea deseurilor din ficat diminuandu-i aciditatea, ajuta la detoxifiere, controlul apetitului si sa nu uitam de aportul de vitamica C care este esential in aceasta perioada.

Exista cateva alimente care nu trebuie sa lipseasca din alimentatia noastra zinica in aceasta perioada: migdale dulci, banana, sfecla de zahar, lamaie (suc), nuci, masline.

Sursa foto: 1zoom.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Elisabeta Ratiu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea