Sanatate

#bolero #rumba #tango #dansuri partener #dansuri pasionale #dansuri latino

Expertul Acasa.ro, Elena Ciungu: Top trei dansuri pasionale

Dansurile pasionale transmit cele mai intense trairi, incepand cu muzica, care este factorul principal al emotiei, pana la conexiunea creata cu partenerul de dans. Pasiunea care se observa in ochii oricarui dansator in momentul in care danseaza tango, rumba sau bolero, inseamna o transpunere totala in lumea respectivului dans.

De aici si expresia “simte muzica”. Deseori la cursurile de dans, profesorii folosesc aceasta expresie pentru a induce dansatorul intr-un melanj de stari, pentru a-l indruma sa se lase purtat de muzica pasionala si a uita pentru cateva secunde de partea tehnica. Acesta este momentul in care pasiunea pentru dans este intensificata si devine cea mai buna metoda de petrecut timpul liber.

Ca un top trei al celor mai pasionale dansuri latino mentionam tangoul, rumba si bolero. Aceste trei dansuri sunt o imbinare complexa intre fluiditatea aparte a miscarilor, ritmul senzual al muzicii si libertatea de a pune propria amprenta asupra coregrafiilor.

Dansurile latino ofera aceasta libertate de expresie si de aceea sunt preferate de multi dansatori.

Sa nu uitam de beneficiile pe care dansul le aduce in viata noastra. Dansul constituie cel mai placut mod de exercitiu fizic, unde nu respecti doar o rutina simpla de miscari ale corpului, ci creezi o adevarata oaza de arta vizuala, iti dezvolti calitati poate nestiute si iti pastrezi mintea mereu activa. Dupa fiecare coregrafie invatata, curiozitatea te va duce spre a cunoaste mai multe din tainele dansului si a face din acest sport o adevarata pasiune.

Totodata, abilitatile sociale deprinse in urma cursurilor de dans sunt fascinante. In momentul in care intri in lumea dansului, colegii si profesorii devin ca o a doua familie. Asa se intampla la Studioul de dans Arthur Murray.

Cu siguranta nu vei intalni aceste beneficii intr-o sala de sport obisnuita. Sala de dans este un mediu distractiv, unde esti inconjurat de oameni cu aceleasi interese, cu care poti impartasi diverse povesti si unde se leaga prietenii pe viata.

Sursa foto: londonschoolofarts.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Elena Ciungu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea