Sanatate

#ceaiuri slabit #Ruxandra Constantina #dieta slabit #suplimente slabit #slabit

Expertul Acasa.ro, dr. Ruxandra Constantina: Top 5 metode care te ajuta sa slabesti inteligent!

Este foarte important sa ne simtim bine in corpul nostru, sa ne faca placere sa ne privim in oglinda. Poti slabi in mod inteligent, fara restrictii alimentare drastice, numarare zilnica de calorii si fara sa te ingrasi din nou!

Ceaiurile sunt utile in lupta cu kilogramele in plus, hidrateaza, detoxifica, slabesc!


1. Fa-ti un plan!

Este foarte important sa realizezi ca vrei cu adevarat sa slabesti; stabileste-ti obiective realiste, pe care le poti atinge; renunta sa mai crezi in oferte de genul “slabiti 1 kg pe zi” sau “garantat 100% pierdeti 10 kg in doua saptamani”, sunt nerealiste si periculoase.  Apeleaza de la inceput la ajutorul unui specialist, dupa care succesul e in mainile tale!

Nu te grabi si nu-ti fie teama, accepta si identifica greselile pe care le-ai facut, schimba ceva in stilul tau de viata. Orice e posibil, trebuie doar sa ai o motivatie solida!

2. Dieta personalizata

In functie de obicieurile alimentare, de varsta, de starea sanatate, ai nevoie de un regim echilibrat si diversificat, bazat pe proteine de calitate (peste, curcan, branza slaba, oua tara, iaurt, sana, chefir); salate de cruditati si verdeturi, cu adaus de ulei presat rece din seminte canepa, asezonata cu condimente aromatice; fructe (ca atare, nu sucul); renunta la obiceiuri nocive (alimentatie tip fast-food, dulciuri, bauturi dulci din comert, produse patiserie, alcool in exces).

Consuma multe alimente cu calorii zero si calorii negative: mere, prune, ananas, fructe padure, citrice, portocale, lamai, grapefruit, ceapa, usturoi, praz, salata, crucifere (conopida, broccoli, varza), gulie, telina, sfecla rosie, varza muraturi, castraveti, morcov, fasole verde, ruccola, sparanghel, de preferat  in stare cruda, proaspata, in salate, rase, zdrobite in sosuri ori in smoothie-uri.

Mananca aproximativ 3 mese pe zi si doua gustari, nu rontai nimic intre, mananca in liniste, mesteca bine alimentele; redu portiile de mancare; nu sari peste micul dejun; cina trebuie sa fie usoara.

Nu apela la diete drastice, sunt absolut periculoase pentru organism, fii atent la calitate si nu la cantitate

3. Bea ceaiuri

Trebuie sa asiguri o hidratare de aproximativ 2 l/zi, care include apa cu lamaie, la care poti adauga ghimbir sau menta (ajuta la detoxifiere si la slabire); ceaiuri asiatice - pe langa cunoscutele ceaiuri verde, negru, include si ceaiul oolong (care intensifica arderea grasimilor) si ceaiul puerh (accelereaza metabolismul, imbunatateste digestia); ceaiul de soc (care inhiba apetitul alimentar, are efecte diuretic-depurative si detoxifiante). Se consuma doua-trei cani/zi, la 30 minute dupa masa.

Ceaiurile sunt utile in lupta cu kilogramele in plus, hidrateaza, detoxifica, slabesc!

4. Ia suplimente naturale!

Aici este o adevarata problema, deoarece piata acestor suplimente pentru slabit este pur si simplu sufocata de produse (mai mult sau mai putin utile) si invadata de tot felul de ceaiuri, capsule, tincturi provenite din toate tarile lumii, care au in compozitie unele plante insuficient studiate sau chiar necunoscute in tara noastra.....

Un produs eficient ar trebui sa contina o combinatie de plante care intensifica metabolismul, imbunatatesc digestia, au efecte depurative si diuretice (moderate), inhiba apetitul alimentar, scad pofta de dulce, echilibreaza la nivel psiho-emotional: soc, anghinare, papadie, frunze mesteacan, ghimbir, sofran, aloe vera, ghimpe, pir, extract portocala amar, de cassia nomame, Garcinia cambogia si Hoodia gordonii, ulei esential de lavanda, portocale, lamaie, scortisoara si menta.

Mare atentie, puteti sa va faceti mult rau utilizand produse necunoscute sau recomandate pe net, cereti ajutorul unui medic naturopat!

In paralel:

  • fa cat de multa miscare poti (miscare inseamna si urcatul/coboratul scarilor, mersul pe jos, plimbatul caruciorului, joaca in zapada cu copii);
  • efectueaza un set de sase sedinte de reflexoterapie, ele ajuta la eliminarea toxinelor, intensificarea metabolismului, imbunatatirea circulatiei si digestiei;
  • apeleaza la ajutorul unui estetician care sa te ajute sa scapi de grasimea abdominala, de staza limfatica, de celulita prin impachetari corporale pentru slabire, regenerare si fermitate - peeling corporal cu uleiuri esențiale, gel (alge, carnitina, cofeina, guarana) si masti corporale (namol, ciocolata); este bine de retinut ca aceste tratamente se fac in termocuverta sau tunel cu infrarosii, cu rezultate imediate.

Sursa foto: fitspiration.sg

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Dr Ruxandra Constantina

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea