Daca totusi va treziti a doua zi cu o stare neplacuta, specifica consumului crescut de alcool, puteti incerca cateva remediii simple:
- luati un mic dejun consistent: oua (fierte, ochiuri in apa), branza, peste, salata de cruditati;
- hidratati-va corespunzator: apa simpla, apa cu lamaie si miere, sucuri naturale de fructe si legume. Puteti consuma si o cafea sau, de preferat, doua-treicani de ceai verde sau negru, ceai de menta, musetel, armurariu, cimbru, papadie, urzica, sunatoare, soc;
- consumati suc de orz verde;
- consumati supa/ciorba de legume, acrita cu bors sau zeama de varza;
- consumati fructe bogate in antioxidanti si vitamine - banane, struguri, acai, papaya, rodii, fructe de padure, pepene, mere; fructe oleaginoase - mango, avocado; fructe deshidratate;
- administrati-va comprimate ce contin extracte naturale de antioxidanti plus vitamine si minerale;
- luati extract de armurariu (silimarina) pentru protectia ficatului; de ginseng, ulei de catina, drojdie de bere;
- produsele stupului sunt deosebit de utile: miere, polen, laptisor matca.
Ultima inventie este un plasture care, aplicat la nivelul pielii (inainte de ingestia de alcool), furnizeaza corpului un cocteil de vitamine si minerale necesar organismului pentru prevenirea intoxicatiei cu alcool.
Dr Ruxandra Constantina
medic specialist medicina familie, competenta apifitoterapie, biorezonanta, iridologie
Cabinet consultanta naturopata: drconstantinaruxandra.ro
Telefon: 0733.299.355.
med-as.ro
Telefon: 0219232