Sanatate

#variatii atmosferice sanatate #vreme sanatate #efecte vreme #meteodependenta #schimbari temperatura #remedii naturiste

Expertul Acasa.ro, dr. Ruxandra Constantina: Cum facem fata modificarilor de temperatura

Variatiile de temperatura, de presiune atmosferica, de umiditate, modificari ale incarcaturii electrice a aerului, toate ne influenteaza, mai mult sau mai putin, la nivel fizic, psihic, emotional.

Fizic, ne simtim mai obositi, mai astenici, scade capacitatea de adaptare la efort, avem dureri cap, ameteli, tulburari de somn; psihic, suntem mai anxiosi, irascibili, avem tulburari de apetit (parca am rontai ceva tot timpul), prezentam tulburari de memorie si concentrare.

Aceasta simptomatologie poate afecta oamenii sanatosi, care sunt intr-o mai mica masura sensibili la variatiile atmosferice.

In cazul persoanelor meteodependente, situatia se complica putin, are loc o acutizare a unor afectiuni preexistente, aflate in stare latenta; cei cu reumatism degenerativ devin adevarate barometre ce prevestec oscilatiile meteorologice - dureri articulare, inflamatie, limitarea miscarilor in articulatie, in cazul unor fronturi de aer rece si umed; persoanele cu o slaba imunitate prezinta frecvente infectii respiratorii, favorizate de aerul umed, de vant; cei cu un psihic mai labil prezinta atacuri de panica, depresie, accentuate de zilele mohorate; scaderea presiunii atmosferice provoaca cresterea tensiunii arteriale, cefalee, palpitatii, respiratie dificila, migrene.

Ce este de facut?

  • alimentatia sanatoasa si naturala, care sa cuprinda nutrienti de calitate
  • utilizati, la recomandarea unui medic apifitoterapeut, plantele adaptogene care ajuta organismul sa se echilibreze la nivel fizic, psihic, emotional, care scad nivelul hormonilor de stres (cortizol) si-l cresc pe cel al hormonilor bunei-dispozitii (serotonina si dopamina); rhodiola rosea, reishi, astragalus, cordyceps, panax ginseng, lemn-dulce, busuioc, maca; beti ceai negru si verde.
  • plimbati-va in aer liber
  • aromoterapia cu ulei esential de menta, rozmarin, lavanda, roinita, bergamota, iasomie, geraniu, muscata, cateva picaturi adaugate in apa de baie, in uleiul de masaj, in lampa de aromoterapie, ne relaxeaza, ne calmeaza, ne echilibreaza la nivel psiho-emotional.

Sursa foto: armenianow.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Dr Ruxandra Constantina

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea