Sanatate

#smalt dentar #tatuaje #tatuajele dentare #tatuajele dentare temporare #coroane dentare

Expertul Acasa.ro, dr Lucy Visinescu: Cat costa tatuajele dentare

Tatuajele dentare, care au devenit un trend in perioada muzicii hip-hop, dateaza din vremuri stravechi, in China si Egiptul antic practicandu-se ca semn distinctiv al rangului social sau religios. De altfel, vopsirea dintilor in negru a fost o moda in China si Japonia, dupa cum acoperirea cu coroane de aur a constituit un semn distinctiv al pozitiei sociale in multe culturi, in special din America Latina si Caucaz, dar si la noi, in special la populatiile de romi.

Tatuajele dentare pot fi temporare sau definitive, pictate sau atasate coroanelor dentare, in special la nivelul caninului sau incisivului lateral superior, dar si la nivelul altor dinti, in functie de preferinta.

Tatuajele dentare temporare sunt de obicei aplicate prin tehnica adeziva, dupa curatarea si uscarea suprafetei dentare, se face o usoara demineralizare si apoi se aplica un compozit fluid fotopolimerizabil, care fixeaza tatuajul, un cristal divers colorat sau o folie metalica de diferite forme si culori: stelute, inimioare, delfini, ancore.


 

Ele se pot asorta cu tinutele de la evenimente speciale si se pot indeparta cu usurinta dupa aceea, cu ajutorul ansei cu ultrasunete si polizarea usoara pentru netezirea superficiala a smaltului. Impun anumite restrictii alimentare (evitarea incizarii alimentelor tari: covrigi, mere, gutui) si o igienizare atenta, fiind retentive pentru placa bacteriana si pigmentii alimentari cu efect inestetic si risc cariogen.

Tatuajele dentare definitive se pot aplica direct pe suprafata dentara, dupa o usoara polizare a smaltului si aplicarea desenului cu pigmenti speciali, acoperiti apoi de lacuri, sau se pot aplica pe coroane si fatete dentare confectionate in laboratorul de tehnica dentara. In acest din urma caz se slefuieste dintele, se ia o amprenta care se trimite tehnicianului dentar, care, dupa ce modeleaza coroana sau fateta, in stratul final de portelan va desena modelul indicat cu pigmenti speciali, ulterior acoperiti de un glantz, care ii face mai putin toxici ca in cazul celor aplicati direct pe suprafata dintilor.

Desenele preferate sunt flori, animale, chipuri ale unor celebritati, iar doritorii sunt persoane cu varste intre 15-35 de ani.

Aplicarea tatuajelor dentare nu este dureroasa, se face in mai putin de 15-20 minute in cazul celor temporare si in cateva ore in cazul celor definitive.

Costurile variaza de la cateva sute de lei, in cazul celor temporare, la cateva sute de euro in cazul celor definitive, aplicate pe coroane sau fatete dentare.

Date de contact:

Tel: 0744 68 76 65

E-mail: lucy.visinescu@gmail.com

Web: ddsdental.ro

Sector 1, Bucuresti

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
lucy visinescu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea