Sanatate

#stomatologie #pasta de dinti #periuta de dinti #carie dentara

Expertul Acasa.ro, dr Lucy Visinescu: Caria dentara, o problema mondiala majora

Caria dentara este o problema mondiala majora, avand in vedere ca afecteaza 3,9 miliarde de oameni, mai mult decat jumatate din populatia globului. Boala infectioasa cu implicatii majore asupra starii generale de sanatate, caria dentara este mai mult decat o cavitate intr-un dinte si doar cine nu a suferit de dureri de dinti nu stie cat de crunta este aceasta.

Cauza pierderii dintilor si a deficientelor in alimentatie, cu consecinte asupra starii generale de sanatate, caria dentara este si cauza unor grave boli de inima si a infarctului miocardic, prin diseminarea in circulatia sangvina a unor germeni cu tropism pentru tesutul cardiac, asa cum arata cercetarile efectuate in celebre universitati ale lumii.
 
 
Sursa foto: redorbit.com
 
Aparitia cariilor dentare pare sa detina procente semnificative in tarile Europei de Est (51%), Europei Centrale (51%) si in Africa Sub-Sahariana si Oceania  (48%), ca urmare a  slabei preveniri si a adresabilitatii mai reduse a serviciilor stomatologice.
 
Desi metodele de tratament au evoluat mult in ultimele decenii si mijloacele de prevenire sunt accesibile unui numar mult mai mare de oameni, sunt zone in care nu exista cabinete stomatologice, nu s-a auzit de pasta si periuta de dinti si nu se face igiena dentara. 
 
In aceste conditii, afectarea dintilor de carie dentara este majora si consecintele pe masura.
 
Se incearca stabilirea de programe de sanatate dentara si prioritati la nivel mondial, pentru care s-au alocat fonduri insemnate si s-au mobilizat importante resurse umane, insa mai este mult de lucru in aceasta directie.
 
O mai larga informare si constientizare a populatiei tinere despre necesitatea igienei orale si a mentinerii starii de sanatate oro-dentare si, implicit, a sanatatii generale poate ca ar reduce semnificativ incidenta cariei si efectele ei, ca si stabilirea unor programe profilactice prin intermediul comunitatilor.
 
Uitati de stresul dintilor galbeni si patati si zambiti fericiti, alb stralucitor in ziua nuntii voastre. Mirii verii 2013 beneficiaza la Dental Diamonds Studio de o superoferta pana la 1 septembrie: "Doua albiri dentare profesionale in cabinet, cu lampa, la pretul uneia singure pentru cei ce-si unesc destinele vara aceasta".  Detalii la numarul de telefon 0744.68.76 65 (dr Lucy Visinescu). 
 

Dr Lucy Visinescu

medic specialist stomatolog
 
Dental Diamonds Studio
 
Adresa: Str Alexandru Constantinescu nr 20
Sector 1, Bucuresti
 
Telefon: 0744.687.665
E-mail: lucy.visinescu@gmail.com


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
lucy visinescu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea