Sanatate

#tratament transpiratie #hiperhidroza #transpiratie excesiva #transpiratie #toxina botulinica

Expertul Acasa.ro, dr Florin Daniel Juravle: Tratamentul care te scapa de transpiratia excesiva

Transpiratia excesiva sau hiperhidroza, in termeni medicali, este o afectiuni cu care se confrunta multi dintre noi. Declansata in special de caldura excesiva, transpiratia excesiva este declansata si de alte situatii precum sportul sau atunci cand devenim anxiosi sau nervosi.

 


Pentru multi dintre noi situatia nu este chiar grava, transpiram in cantitati normale, insa ce se intampla cu aceia dintre noi pe care curg apele la propriu?Atunci cand se instaleaza acest lucru, vorbim despre hiperhidroza care, sigur, devine o conditie medicala.

Hiperhidroza este cauzata de o suprastimulare a glandelor sudoripare.

Hiperhidroza este o afectiune care afecteaza aproximativ 3% din populatie, insa de putine ori se pune corect diagnosticul, asta din cauza lipsei de informare.

Inainte de toate, trebuie sa recunoastem ca aceasta afectiune are efecte negative asupra stilului de viata. Teama permanenta ca te faci de ras pentru ca transpiri excesiv, stresul ca nu mirosi tocmai placut, chiar daca vorbim despre primele ore ale diminetii, stresul ca trebuie sa porti dupa tine schimburi in permanenta sunt doar o parte din factorii care iti disturba bunul mers al vietii tale cotidiene.

 

Cand transpiratia excesiva apare fără nici o cauză, se numeşte hiperhidroza primară şi este mai frecventă decât forma secundară, care apare ca rezultat al altei condiţii medicale sau ca efect advers al unor medicamente.

 

Hiperhidroza primară este de obicei localizată la o anumită parte a corpului, frecvent mâini, picioare, axilă sau faţă şi este simetrică. Deseori, începe să se manifeste încă din copilărie sau adolescenţă, frecvent la nivelul mâinilor şi picioarelor şi persistă toată viaţa.

Interesant este faptul că, deşi persoanele cu hiperhidroză primară localizată au episoade de transpiraţie excesivă cel puţin o dată pe săptămână, de obicei nu transpiră în timpul somnului.

Desi pare imposibil de rezolvat, hiperhidroza se trateaza foarte bine cu... toxinabotulinica. Prin injectarea toxinei botulinice se blocheaza temporar secretia substantelor chimice responsabile de activarea glandelor sudoripare, rezolvand astfel situatia.

Tratamentul se administreaza intradermic, in cantitati mici, prin injectare la nivelul glandelor sudoripare, in zone in care se instaleaza aceasta transpiratie excesiva.

Medicul aproximează numărul de injectări în funcție de zona care trebuie să fie tratată. Injectarea la nivelul palmelor sau picioarelor poate fi mai dureroasă. În acest caz se pot folosi diverse tehnici de anestezie locală.

Efectul se instaleaza intr-un interval cuprins intre 12 si 14 zile si dureaza pana la 8 luni.

Din pacate, acesta nu este un tratament care sa vindece hiperhidroza, insa imbunatateste semnificativ stilul de viata.

Dr. Florin Daniel Juravle
Adresa: Calea Dorobanti 51, Etaj 1, Interfon 03
Tel.: 0731.554.554
E-mail:contact@drflorinjuravle.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
juravle bun

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea