Sanatate

#chirurgie #chirurgie genitala feminina #labioplastie #vaginoplastia #chirurgie vaginala cosmetica

Expertul Acasa.ro, dr Florin Daniel Juravle: Tot ce trebuie sa stii despre chirurgia genitala feminina

De multe ori, modul prin care o femeie isi "percepe" zona vaginala poate avea efecte devastatoare asupra vietii sale. Acesta inhibare poate reduce increderea in sine, dorinta sexuala, viata personala si poate cauza disconfort vaginal. De aceea, multe femei aleg acum chirurgia vaginala cosmetica si functionala, pentru a-si restabili increderea de sine si pentru a avea o viata personala sanatoasa.

 

Ca si tipuri de interventii chirurgicale vaginale, putem enumera: vaginoplastia (forma de reconstructie vaginala: reintinerire/ingustare), labioplastia (reducerea si infrumusetarea labiala) si himenoplastia (reconstructia himenului rupt).

 

Labioplastia

Labioplastia este o procedura chirurgicala prin care se poate reduce sau remodela labia mica, ce reprezinta o zona de piele care acopera clitorisul si intrarea in vagin.

In anumite circumstante, femeile cu labii de dimensiuni mari pot avea dureri in timpul actului sexual, pot simti disconfort in timpul activitatilor zilnice, inclusiv mersul cu bicicleta sau cand poarta haine stramte. Uneori se pot simti neatractive sau doresc sa-si imbunatateasca experientele sexuale prin indepartarea unei parti din pielea ce acopera clitorisul.


Reducerea labiei mici

Multor femei nu le place aspectul mare, protuberant al labiei mici ce poate crea un disconfort in relatia cu un partener. Unele femei se nasc cu labii de dimensiuni mari, la altele labiile se maresc in cursul unor afectiuni hormonale cronice, dupa nasteri sau o data cu varsta. De aceea, reducerea chirurgicala a labiei mici va imbunatati aspectul estetic al zonei genitale.

Reducerea labiei mari

Si labiile mari isi pot mari dimensiunile dupa nastere sau odata cu cresterea sau scaderea in greutate. Aspectul labiilor mari se poate corecta prin lipoaspiratie, dar in cele mai multe cazuri este nevoie de o reducere chirurgicala.

Cele mai bune candidate pentru o astfel de interventie sunt femeile care au avut probleme de disfunctie sexuala, cu disconfort sau durere din cauza labiilor (mari sau mici) supradimensionate sau asimetrice, precum si cele carora nu le place marimea sau forma labiei, ce uneori le poate provoaca jena in relatia cu partenerul lor.

Labioplastia este o procedura ce se desfasoara cu anestezie locala sau generala, nu necesita internare si pacienta poate parasi clinica la cateva ore dupa interventie.

Postoperator, pacienta poate avea un disconfort usor pentru cateva zile si o umflare a zonei, care de obicei dispare complet dupa aproximativ doua saptamani. Cicatricea ramasa dupa interventie este, de obicei, greu de observat.

Ca orice interventie chirurgicala, si labioplastia are cateva riscuri potentiale, dintre care cele mai comune sunt: sangerarea, infectia, asimetria. Dar aceste incidente sunt foarte rare. Timpul de vindecare dupa interventie este scurt, de aproximativ 5-7 zile. Dupa interventie se recomanda repaus al activitatii sexuale timp de doua saptamani.

 

Vaginoplastia

Reintinerirea sau ingustarea vaginului este o procedura chirurgicala genitala feminina de ingustare a canalului vaginal si intarire a muschilor vaginali.
Organ elastic, vaginul are proprietatea de a-si modifica relativ diametrul, acomodandu-se penetrarii sau nasterii unui copil. Uneori insa, din cauze ereditare, dupa o nastere sau din cauza deformatii in timp, diametrul vaginal se mareste excesiv, iar muschii vaginali isi pierd din rezistenta lor elastica.

La femeile care au avut nasteri natural, muschii vaginali tind sa se relaxeze datorita expansiunii la care au fost supusi in timpul nasterii, rezultatul fiind adesea relaxarea si dilatarea muschilor vaginali.


Vaginoplastia sau rejuvenarea vaginala este o procedura care corecteaza problemele date de dilatarea canalului vaginal avand ca scop direct imbunatatirea vietii sexuale, nu si a disfunctiilor sexuale. Aceasta procedura mareste tonusul muschilor vaginali si al tesuturilor inconjuratoare, rezultand o mai mare putere de contractie si control. De asemenea, diminueaza excesul de mucoasa si reduce diametrul canalului vaginal, fapt ce asigura o senzatie mai puternica in timpul actului sexual.


In general, orice femeie cu o stare de sanatate buna poate apela la vaginoplastie.
O tehnica relativ noua este vaginoplastia prin utilizarea transferului de grasime proprie (microlipofiling). Aceasta tehnica consta in injectarea de grasime proprie, recoltata de la pacienta, dupa o prelucrare speciala si are drept rezultat direct scaderea diametrului canalului vaginal.
Dupa interventia chirurgicala pacienta va putea sa-si reia activitatile curente dupa 4-5 zile si activitatea sexuala dupa 4-6 saptamani.
Ca orice interventie chirurgicala, si vaginoplastia are cateva riscuri potentiale. Cele mai comune sunt: sangerarea, infectia, cicatrici inestetice. Dar aceste incidente sunt foarte rare.

Dr. Florin Daniel Juravle
Adresa: Calea Dorobanti 51, Etaj 1, Interfon 03
Tel.: 0731.554.554
E-mail:contact@drflorinjuravle.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
juravle bun