Sanatate

# chirurgie estetica bucuresti #chirurgie estetica #expert acasa.ro florin juravle

Expertul Acasa.ro, dr Florin Daniel Juravle: 10 intrebari esentiale pentru frumusetea ta

 

Fiecare femeie este diferita, dar multe dintre problemele sexului frumos sunt comune. Iata 10 intrebari de la voi si sfaturile mele pentru fiecare dintre acestea: 

Am 35 de ani si riduri de expresie la cozile ochilor. Acid hialuronic sau botox, ce-mi recomandati? (Claudia Leu)

Ridurile de expresie de la coada ochiului sant produse de miscarea unuo muschi.De acee ele pot fi atenuate doar cu botox.Botoxul blocheaza miscarea muschiului ce duce la disparitia acestor riduri. AH este un gel cu care se pot umple riduri statice sau se poate da volum buzelor,pometi etc.

 

 

Am pete pe fata. Am incercat tot felul de creme antipigmentare, dar fara rezultate. Exista vreun produs sau procedeu eficient? (Maria Iacobescu)

Petele pigmentare de pe fata au de obicei mai multe cauze,atat expunerea la soare, cit si o reactie a pielii la diverse agresiuni (inflamatii, endocrine etc). Cu cat sint mai vechi si mai profunde depozitele de pigment sunt mai rezistente la cremele obisnuite. Exista creme depigmentante speciale, concentrate ce se prescriu de medic in functie de cauza pigmentarii. Alte solutii pentru depigmentare sunt peelingurile chimice superficiale sau medii sau peelinguri laser.

 

 

Mi-au cazut colturile buzelor. Nu doresc sa le maresc in volum, deoarece am buzele suficient de groase. Ce solutie imi recomandati pentru ridicarea colturilor buzelor? (Iulia Avram)

La colturile buzelor pornesc niste santuri in jos spre barbie,”liniile marionetei”. Cu trecerea timpului aceste santuri se adancesc si trag colturile buzelor in jos.Solutia este umplerea acestor santuri.Umplerea se face cu acid hialuronic ,si asigura atat umplerea ridurilor inestetice cat si ridicarea colturilor buzelor.

 

 

Care este cel mai sigur si de durata tratament pentru umplerea pometilor? (Nicoleta Ene)

Refacerea volumului pometilor este una din cele mai spectaculoase proceduri estetice la nivelul fetei.Restabilirea volumului se poate face cu AH sau grasime proprie.Procedura cu AH este mai rapida, mai putin traumatizanta,  dar trebuie repetata la 12-14 luni. Cea cu grasime proprie este mai compexa, trebuie facuta in mediu steril dar asigura volum pentru mai multi ani.

 

 

Cat dureaza operatia de micsorare a labiilor? Este o interventie dureroasa? In cat timp dupa operatie imi pot relua viata sexuala? (M. Solomon)

Labioplastia este o interventie care nu dureaza mai mult de o ora.Se poate face cu anestezie locala sau generala.Necesita cateva zile de ingrijiri locale riguroase datorita zonei.Viata sxuala se poate relua cu precautii dupa 2 spt ,la o luna se poate desfasura fara nici o problema.

 

 

In urma botoxului care mi-a sters ridurile de pe frunte, mi s-a modificat forma sprancenelor – s-au ridicat prea tare colturile exterioare. Cum pot ridica si colturile interne, tot prin botox? (Stefania Tudor)

Colturile interne ale sprancenelor sint zonele fixe si nu se pot ridica cu botox sau prin alt procedeu chirurgical.In cazul ridicarii exagerate a colturilor externe, care se intampla destul de frecvent in tratamentul cu botox,se poate obtine o „coborare” a acestora tot prin injectare de botox in anumite zone e pe frunte.

 

 

In cat timp se resoarbe implantul cu grasime? As dori reconstructie de sani cu propria grasime, stiind ca este cel mai putin riscant procedeu de marire a sanilor? (M. Ionescu)

Marirea sanilor cu grasime proprie are indicatiile si contraindicatiile lui.De asemenea are si anumite riscuri.In primul rand sanii trenuie sa fie tonici,fara sa fie” cazuti”.Grasimea produce doar marirea de volum a sanului fara sa produca si ridicarea lui (cum face un implant).De asemenea trebuie folosita o cantitate destul de mare de grasime.Pentru o marire cu o „cupa” ar trebui intre 150 si 200 g grasime in fiecare san.Pentru obtinerea acestei cantitati trebuie scos prin lipoaspiratie peste 1.500 cc grasime. Odata introdusa acesta grasime rezista mai multi ani ,in functie e evolutia in greutate a pacientei.

 

 

Ce-mi recomandati pentru subtierea gleznelor? Dar pentru abdomen? In urma nasterii am ramas cu surplus de piele (mentionez ca am luat 30 kg in timpul sarcinii)? (Laura Popescu)

Pentru subtierea gleznelor singurul procedeu este lipoaspiratia.Prin lipoaspiratie se poate reduce circumferinta gleznelor si se poate obtine remodelarea lor. Referitor la surplusul de piele de pe abdomen ,abdominoplastia este interventia care elimina acest surplus si remodeleaza zona abdomenului.Abdominoplastia se poate asocia cu lipoaspiratia gleznelor cat si cu lipoaspirarea grasimii de pe flacuri pentru a obtine un rezultat cat mai bun estetic.

 

 

Ce presupune marirea fesierilor? Care este cel mai sigur si durabil tratament? Cat timp dureaza recuperarea? (Carmen Andrei)

Marire feselor se poate face cu grasime proprie sau cu implanturi siliconice. Marirea cu grasime este mai sigura, mai putin traumatizanta ,dar pacienta trebuie sa aiba rezerve de grasime din care sa se scoate pste 2000 cc grasime pentru a obtine in final 400-500 grasime pura pentru marire .Aceasta procedura se poate repeta daca este nevoie. Marirea cu implante este mai durabila ,dar este o interventie mai traumatizanta, implantul se pune in grosimea muschiului fesier,si necesita mai multe spt de refacere si restricitie la activitati fizice si stat „in fund”

 

Prin ce procedeu pot disparea definitiv imperfectiunile texturale ale pielii fetei? (Daniela Florea)

 

Imperfectiunile texturii pielii nu pot fi indepartate definitiv.Acestea se datoreaza unor alterari in profunzime a pielii.exista, in schimb, multe procedee prin care acestea pot fi amelioarte sau chiar indepartate pentru o perioada de timp. Dupa pierderea efectului aceste proceduri trebuie repetate. Cele mai bune procedee sint cele bazate pe laser sau radiofrecventa.In functie de probleme se pot alege procedee sau o combinatie de procedee .De asemenea sint eficienta si peelingurile chimice.Una din cele mai eficiente metode este cea cu plasma imbogatita - PRP(liftingul vampir”)

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
juravle bun

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea