Sanatate

#foliculita epilare #beneficii epilare #epialare definitiva #epilare

Expertul Acasa.ro, dr Filis Demirgean: Epilarea definitiva elimina foliculita

 

Foliculita este o problema dermatologica ce afecteaza femeile in numar destul de mare. Sub influenta unor anumiti factori, folicul din care porneste firul de par se poate inflama si infecta. Foliculita se prezinta sub forma unei inflamatii purulente si apare cu precadere pe gambe sau fata, insa zona in care poate lua forme mai grave este cea inghinala.

De ce apare foliculita?

Printre factorii favorizanti aparitiei acestei afectiuni ale pielii sunt umezeala ridicata, igiena precara sau anumite boli, precum diabetul. Multe femei intampina aceasta problema in urma sesiunilor de epilat cu ceara sau cu epilatorul electric. Acest lucru se intampla deoarece, prin smulgerea firului de par, stafilococii (bacterii care exista in mod normal pe pielea noastra) sau ciupercile patrund usor in piele si provoaca o inflamatie purulenta. Cu toate acestea, nu toate femeile care recurg la metoda de epilare cu ceara sau epilatorul electric sunt afectate de foliculita. Un sistem imunitar care functioneaza normal lupta impotriva infectiei, insa unul slabit nu va putea face acest lucru.

Tratamente eficiente

In functie de factorul declansator, foliculita poate fi microbiana (produsa de stafilococi) sau micotica (produsa de ciuperci precum Trichophyton rubrum, Pityrosporum, Candida albicans). In urma consultatiei dermatologice se stabileste natura infectiei si un tratament specific cu solutii antiseptice.

Rata de succes a acestor tratamente este relativ redusa, trebuie efectuate pe o perioada lunga de timp, iar imbunatatirile sunt pe termen scurt. De aceea recomandarea mea este procedura de epilare definitiva cu aparatul GentleMax Pro, cel mai puternic sistem laser la ora actuala. In urma actiunii laserului, foliculii de par vor fi distrusi si, odata acestia, si bacteria care a condus la aparitia foliculitei. Dupa doar prima sedinta, se va observa o diminuare a aspectului neplacut al pielii cauzat de foliculita. Pentru rezultate excelente, este recomandat un protocol de 6 sedinte, efectuate la 6-8 saptamani, in urma carora foliculita va fi tratata cu succes, dar si firele de par nedorite vor fi eliminate, lasand in urma o piele fina, lipsita de imperfectiuni.

Sursa foto: sheknows.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Filis Demirgean

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea