Sanatate

#vergeturi #tratament vergeturi # cauze vergeturi

Expertul Acasa.ro, dr Filis Demirgean: Cum remediem problema vergeturilor?

Striatiile de culoare alba sau roz de pe brate, abdomen, spate sau coapse sunt rezultatul unui mecanism complex din organismul uman. Vergeturile reprezinta structuri de reparatie aparute in urma unui proces de rupere a legaturilor de colagen si elastina sub influenta schimbarilor hormonale si de greutate.

 

Exista persoane care se nasc cu o conditie mai putin buna a retelei de colagen si, in consecinta, schimbarile din perioada pubertatii, a sarcinii, precum si variatiile de greutate, care au efect asupra pielii, conduc la aparitia vergeturilor. De aceea, este eronat sa consideram ca doar factorii enumerati mai sus sunt cei care declanseaza direct aceste probleme ale pielii, pentru ca exista persoane care pot trece prin astfel de schimbari fara a face vergeturi.

Aliatul impotriva vergeturilor

Pacientii ma intreaba frecvent ce crema sa utilizeze impotriva vergeturilor, precum si ce suplimente alimentare sunt cele mai potrivite. Ceea ce trebuie sa intelegeti este ca nu exista nicio crema-minune impotriva vergeturilor si nici suplimente care sa rezolve aceasta problema peste noapte.

Vergeturile trebuie tratate ca niste leziuni in profunzime ale pielii, de aceea este necesar un tratament care sa penetreze pana in dermul profund si sa refaca legaturile de colagen. Din acest motiv, eu recomand tratamentul eMatrix, bazat pe radiofrecventa fractionata, care va fi transmisa in dermul profund cu ajutorul unui aplicator special. Astfel, este declansat un proces de incalzire, care determina un raspuns de vindecare al arsurilor minime cu activarea fibroblastelor si sinteza de noi fibre de colagen si elastina. In acest fel, se innoieste structura de colagen si elastina, cu efect de reducere considerabila a aspectului vergeturilor. Frecventa si numarul sedintelor se stabilesc in functie de aspectul vergeturilor, iar rezultate sunt excelente inca de la prima sedinta.

Date de contact:
Dr Filis Demirgean
medic dermato-venerolog
Tel.:
021.236.23.26; 0729.232.889

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Filis Demirgean

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea