Sanatate

#ingrijire 30 de ani #combatere riduri #tratamente piele #lumina intens pulsata #ingrijire piele #demachiere

Expertul Acasa.ro, dr Dana Maria Bratu: Ritual de ingrijire a pielii in functie de varsta. Ce sa ai in vedere la 30 de ani

Oricat de mult ne-am dori ca aspectul pielii sa se pastreze ca la 20 de ani, genetica nu tine intotdeauna cu noi. Pe langa imbatranirea normala a organismului, noi insine acceleram procesele degenerative prin stilul de viata nesanatos pe care l-am inceput in adolescenta si la care este greu sa renuntam: sedentarism, fumat, lipsa utilizarii cremelor cu ecran solar etc. Incepand cu varsta de 30 de ani, continutul in colagen si elastina al pielii scade, ceea ce determina reducerea elasticitatii cutanate.

 

Procesele de regenerare celulara se desfasoara mai lent, iar secretia de sebum, care ofera stralucire pielii, este diminuata astfel incat tenul capata o textura neomogena. Incep sa se evidentiere ridurile, dispuse mai ales in jurul ochilor si la nivelul fruntii, iar din loc in loc apar pete pigmentare.

Aici este momentul sa realizam ca tenul are nevoie de ingrijire suplimentara si chiar de proceduri estetice pe care nu le putem realiza la domiciliu.

Evitarea expunerii la soare si mai ales evitarea frecventarii saloanelor de bronzare artificiala ar trebui sa reprezinte idei intiparite in mintea doamnelor care isi doresc o piele sanatoasa si tanara cat mai mult timp.

Melasma este o hiperpigmentare evidentiata la nivelul fetei, mai ales pe frunte, nas, pometi. Odata instalata, aceasta dispare foarte greu, necesitand de cele mai multe ori tratamente topice de lunga durata sau chiar proceduri medicale. In cadrul clinicii SlimArt, eu folosesc cel mai frecvent un tratament
neinvaziv cu lumina intens pulsata.

O alta metoda de combatere a hiperpigmentarilor localizate este peelingul chimic, o procedura care inlatura stratul superficial al epidermului si uniformizeaza nuanta tenului.

Ambele tratamente se recomanda doar in sezonul rece, iar in restul timpului, pentru a prezerva rezultatele, este necesara utilizarea cremei de protectie solara.

Intrucat nivelul de apa din piele este mai redus, trebuie sa oferim hidratare corespunzatoare prin creme mai grase, folosite de doua ori pe zi.

Curatarea si demachierea tenului in fiecare seara, aplicarea unor creme hidratante, odihna suficienta, apelarea la consultanta de specialitate pot face diferenta intre o piele care nu-si arata varsta si o piele imbatranita prea devreme.


Date de contact:
Dr. Dana Maria Fatu

Medic dermatovenerolog
Tel: 0732.99.00.50; 0732.99.00.51

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Dr Dana Maria Fatu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea