Sanatate

#marire buze acid hialuronic #marire buze #acid hialuronic

Expertul Acasa.ro, dr Dana Maria Bratu: Marirea buzelor- necesitate reala sau trend?

Cu toate ca numarul pacientelor care isi maresc buzele cu acid hialuronic creste exponential, exista insa numeroase pareri negative si temeri legate de acest tratament estetic.

In primul rand, noi inca tindem sa asociem imaginea asistentelor TV sau a persoanajelor din tabloide cu procedurile estetice, mai ales cu augmentarea buzelor. Este adevarat ca unele dintre ele au "cazut" in patima injectarilor si aspectul lor nu este unul natural, insa acest lucru depinde doar de bunul gust al dvs, ca pacient, dar si de simtul estetic al medicului dermatolog sau chirurg plastician.

Odata cu inaintarea in varsta, observam ca volumul buzelor scade. Conturul nu mai este bine definit si par uscate, deshidratate. Colturile gurii tind sa "cada", oferind intregului chip un aspect trist si obosit. Deseori, subtierea buzelor se asociaza si cu adancirea liniilor marionetelor, adica acele riduri care coboara de la colturile gurii spre barbie.

Solutia pentru a reda forma si volumul buzelor este injectarea cu acid hialuronic. O singura seringa este suficienta pentru a oferi un aspect natural, fara a atrage atentia sau a parea dizgratios. Tratamentul este nedureros pentru ca se utilizeaza atat anestezie cu crema, cat si anestezie intraorala (ca la stomatolog) in cazurile cu prag al durerii mai scazut. Se adauga acid hialuronic atat in conturul buzelor, pentru a le oferi forma si simetrie, cat si in volum. Colturile buzelor se ridica si fata nu mai pare trista, ci vesela si luminoasa. De asemenea, cu acidul hialuronic se pot umple atat liniile marionetelor, cat si nazogeniene (dintre nas si colturile gurii).

Acidul hialuronic este o substanta pe care o avem si noi in organism, de aceea nu exista riscuri de reactii adverse majore. El este biodegradabil si se va resorbi in 6-9 luni, acesta fiind un aspect pozitiv intrucat nu are complicatii precum un implant permanent.

In concluzie, desi ar putea confirma ca este un trend injectarea buzelor cu acid hialuronic, trebuie sa recunoastem faptul ca imbunatatirea aspectului fizic este o preocupare permanenta pentru noi. Buzele pline armonizeaza chipul si ii creste gradul de atractivitate.

Fie ca va doriti o volumizare a buzelor, o corectie a unei asimetrii de contur sau pur si simplu vreti sa le oferti un aspect mai hidratat, acidul hialuronic este solutia simpla si eficienta.

Sursa foto: lifeinstyle.us

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Dr Dana Maria Fatu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea