Sanatate

#pometi #cearcane #acid hialuronic si toxina botulinica #lifting facial lichid #lifting facial

Expertul Acasa.ro, dr Dana Maria Bratu: In ce situatii apelam la liftingul facial lichid

Conceputul de lifting facial lichid, nechirurgical (liquid face lift) este relativ nou in estetica si descrie mai multe tratamente minim-invazive.

Interesul crescut pentru mentinerea tineretii pielii precum si pentru terapiile mai putin invazive, cu perioade scurte de recuperare, a determinat ca interventiile cu bisturiul sa fie demodate. Astfel, liftingul facial chirurgical este folosit din ce in ce mai rar pentru ca pacientele apeleaza din timp la tratamente antiaging care le ofera rezultate spectaculoase si durabile.

Liftingul facial nechirurgical vizeaza imbinarea armonioasa a doua produse care au revolutionat industria esteticii moderne: toxina botulinica si acidul hialuronic. Scopul lor este de a restaura volumele faciale pe care pacienta le avea in urma cu 20- 30 de ani, de a estompa ridurile si de a redensifica pielea.

O data cu inaintarea in varsta, unghiurile fetei se modifica prin lasarea pielii, accentuarea cearcanelor, subtierea pometilor si adancirea ridurilor. Conturul fetei are forma literei “V” intoarsa (fezi foto). Acidul hialuronic si toxina botulinica, pozitionate corect la nivelul compartimentelor faciale, vor putea corecta urmatoarele:

  • Cearcanele – aspectul obosit, deshidratat al pielii de sub ochi ce apare dupa varsta de 30 de ani se datoreaza faptului ca orbita se mareste iar ligamentele din zona cearcanelor devin mai laxe si nu mai sustin structurile musculare, adipoase. Pigmentarea maronie sau mov se datoreaza subtierii si atrofiei pielii. Corectia cearcanelor se realizeaza cu 1-2 ml de acid hialuronic folosind canula atraumatica, fiind complet nedureroasa. Aspectul final va fi unul luminos, odihnit, fresh.

  • Pometii - volumul pometilor se reduce considerabil. Nemaiavand sustinere in pometi, pielea fetei “cade” sub influenta gravitatiei si astfel se adancesc santurile nazogeniene precum si ridurile marionetelor. Prin refacerea volumelor obrajilor vom observa ca pielea se intinde iar intregul chip intinereste. Conturul fetei va avea aspect de “V”. Acidul hialuronic folosit este mai vascos, avand o remanenta de pana la 2 ani in tesut.

  • Buzele - nivelul de colagen si elastina de la nivelul buzelor scad, buzele se subtiaza iar colturile buzelor cad si se adancesc incat fata pare trista. Umplerea cu acid hialuronic hidrateaza si volumizeaza continutul buzelor iar o singura seringa de acid hialuronic este suficienta pentru un rezultat natural.

  • Linia mandibulei. Daca mandibula are forma patratoasa sau are exces de piele deasupra ei, aspectul este inestetic. Pentru alungirea fetei si ovalizarea conturului recomandam injectarea de toxina botulinica in muschii maseteri.

  • Barbia. O barbie turtita este o caracteristica de masculinitate iar profilul poate fi imbunatatit prin introducerea de acid hialuronic.

  • Ridurile fruntii, dintre sprancere (glabela) si din jurul ochilor (“laba gastii”) se vor netezi prin injectarea de toxina botulunica.

Aceste tratamente se pot efectua in 1-2 sedinte si ofera rezultate imediate. Nu sunt dureroase pentru ca se foloseste anestezie locala cu produse topice, iar medicul foloseste canula atraumatica cu riscuri extrem de mici de vanataie sau inrosire. Vestea cea mai buna este ca rezultatul este natural pentru ca urmeaza trasaturile fiecarei persoane facand-o sa arate mai tanara, mai odihnita, mai fericita!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Dr Dana Maria Fatu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea