Sanatate

#creme iarna #cosmetice iarna #hidratare ten iarna #ingrijire ten iarna

Expertul Acasa.ro, dr Dana Maria Bratu: Trucuri de hidratare a pielii in sezonul rece

Desi avem nevoie de hidratare pe tot parcursul anului, iarna ar trebui sa apelam la un regim special de ingrijire a pielii. Care sunt pasii pe care trebuie sa ii parcurgem?

1. De-a lungul anului, doamnele achizitioneaza produse cosmetic pe care nici nu apuca sa le deschida! Avem tendinta de a aduna creme, geluri, mostre pana uitam ca le avem…. Verifica termenul de valabilitate si arunca produsele vechi sau pe cele care nu-ti plac!

2. Evita dusurile lungi si fierbinti. Desi reprezinta o adevarata relaxare dupa o zi petrecuta la birou, acestea indeparteaza excesiv sebumul de la suprafata pielii si accentueaza uscaciunea cutanata. 

3. In locul sapunului obisnuit, foloseste un gel de spalare bland, fara parfum. Un produs de calitate, dermatocosmetic, va pastra pH-ul normal al pielii si va impiedica iritatia. De asemenea, recomand utilizarea lotiunilor tonice sau produsele astringente care usuca suplimentar pielea doar o data pe saptamana.

4. Alege o crema mai grasa, emulsie de tip „apa in ulei” pe care sa o folosesti cel putin o data pe zi. Dupa dus, crema va reface bariera protectoare a pielii, va forma o pelicula ce impiedica evaporarea cutanata si stimuleaza patrunderea in piele a ingredientelor active continute.

5. Pentru a ajuta patrunderea cremelor in piele si obtinerea unor rezultate extrem de bune, in clinica dermatologica efectuam proceduri care exfoliaza si regenereaza pielea, precum microdermabraziunea sau peelingul chimic. Acestea ajuta la rejuvenarea faciala, la indepartarea petelor solare si uniformizarea culorii tenului si la imbunatatirea texturii pielii.

6. Tehnologia moderna ne-a permis accesul la tratamente care sa ajute la hidratarea tenului “de la interior spre exterior”. Oricat de mare ar fi puterea de penetrare a preparatelor topice, acestea nu pot strabate dermul, tesutul vascularizat al pielii, cel care este bogat in colagen si elastina. De aceea, introducem direct in derm prin mezoterapie vitamine, antioxidanti sau chiar celule proprii organismului precum trombocitele prin tehnica Vampir (injectare de plasma bogata in trombocite).

De multe ori, tindem sa neglijam parul care are nevoie de ingrijire atenta pe toata perioada rece. Frecventa folosirii uscatorului de par este mult mai mare iarna, iar acest lucru determina degradarea firelor de par, mai ales catre varfuri. Mastile naturale preparate in casa reprezinta o solutie salvatoare! Uleiul de cocos a crescut in popularitate, insa nici uleiurile de argan sau jojoba nu se lasa mai prejos.


Tips and tricks

Amesteca intr-un bol un galbenus de ou, cateva picaturi de ulei de argan, ulei de jojoba, ulei de ricin si vitamina A uleioasa. Aplica masca obtinuta pe toata lungimea parului, cu exceptia radacinilor, si las-o sa actioneze timp de 1-2 ore. Dupa samponare, nu uita sa utilizezi un balsam care sa descurce firele razlete si un ser reparator pentru varfuri.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Dr Dana Maria Fatu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea