Sanatate

#rinoplastie #chirurgie estetica #interventii chirurgicale # liftinguri faciale

Expertul Acasa.ro, dr Cristian Nitescu: Poate chirurgia estetica imbunatati starea psihica?

Femeile, dar si barbatii se arata din ce in ce mai interesati de infatisarea lor fizica si de modul in care se pot mentine mai tineri si mai atractivi pentru o perioada cat mai indelungata. Majoritatea au grija de silueta si incearca pe cat posibil sa-si controleze greutatea prin diferite diete si prin practicarea mai multor sporturi. Cei care doresc insa sa modifice anumite defecte corporale sau defecte care tin de fizionomie apeleaza cu incredere la chirurgia estetica. Per total, cu totii urmaresc acelasi lucru: sa-si imbunatateasca aspectul fizic si, implicit, viata sociala, prin cresterea nivelului increderii in sine.


De-a lungul timpului au fost conduse numeroase studii pentru a demonstra daca exista sau nu o legatura clara intre chirurgia estetica si bunastarea psihologica sau starea de bine a persoanelor. S-a descoperit ca putem vorbi de o asemenea legatura, insa deocamdata nu este foarte clar daca diferitele proceduri de chirurgie estetica imbunatatesc sanatatea psihica a pacientilor. Ceea ce este sigur este ca foarte multe persoane care au apelat la procedurile de infrumusetare au prezentat chiar si la cateva luni de la realizarea interventiilor o mai buna calitate a vietii: au scapat de anumite complexe, au iesit din stari de depresie usoara, au capatat mai multa incredere in sine, fapt care le-a imbunatatit considerabil viata personala si profesionala.

Cercetarile au demonstrat ca modificarea unui defect, oricat de mic, rezulta in o mai buna perceptie a propriei persoane, ceea ce creste stima de sine. Cele mai multe studii au implicat persoane care au fost supuse urmatoarelor interventii chirurgicale: rinoplastii, proceduri de marire si de micsorare a sanilor si liftinguri faciale.

Din experienta mea, de peste 20 de ani de practica medicala, pot spune ca majoritatea pacientelor mele au fost multumite de rezultatele procedurilor chirurgicale alese si, implicit, de modificarile corporale rezultate.

Imbunatatirea starii psihice se observa chiar de la prima sedinta post-operatorie, pacienta zambeste mai mult, glumeste mai des, ceea ce arata ca se simte bine in pielea ei si ca este mai sigura pe ea.
 

De asemenea, trebuie mentionat ca un factor extrem de important in calitatea rezultatelor postoperatorii il reprezinta nivelul asteptarilor fiecarui pacient in parte. Pacientii care nu au asteptari realiste in privinta rezultatelor obtinute in urma diferitelor proceduri de infrumusetare sunt mai predispusi sa fie si nemutumiti. Acest lucru a fost scos in evidenta de toate cercetarile realizate in domeniu. Prin urmare, este esential ca pacientul/pacienta sa cunoasca indeaproape atat avantajele, cat si limitarile unei proceduri de chirurgie estetica.

Doar in acest fel, va sti exact la ce sa se astepte de la interventia chirurgicala si, implicit, de la chirurgul estetician.

Mai multe informatii despre toate tipurile de interventii chirurgicale gasiti si pe site-ul drnitescu.ro.
 

Dr. Cristian Nitescu
medic primar chirurgie plastica si estetica, doctor in stiinte medicale
Email: office@operatie-estetica.ro
Telefon: 0722.789.792
Web:operatie-estetica.ro, implanturi-mamare.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
doctor Cristian Nitescu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea